Δ. Ωραιοκάστρου: Πολιτιστικοί σύλλογοι και μέλη ΚΑΠΗ παρουσίασαν τα Κάλαντα του Λαζάρου

Τα Κάλαντα του Λαζάρου από την Κύπρο μέχρι την Κέρκυρα, την Ήπειρο, την Μακεδονία, το Αιγαίο και τον Πόντο παρουσίασαν μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ΚΑΠΗ του Δήμου Ωραιοκάστρου σε μια εξαιρετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Σαββάτου του Λαζάρου στο Παλαιόκαστρο.

Με υπέροχες ερμηνείες τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του ΚΑΠΗ Μελισσοχωρίου, της Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου, της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ) και της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Πενταλόφου παρουσίασαν τα Κάλαντα του Λαζάρου, όπως αποδίδονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκτός των άλλων, ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου, π. Νεκτάριος Λαγουδάκης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές της εκδήλωσης και μεταφέροντας τις ευχές του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα.

Το κοινό καλωσόρισε επίσης και η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Χρυσούλα Κουρουκερέζη, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη», Άννα Ραφαηλίδου, συνεχάρη όσους συνέβαλαν και συνέδραμαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και εξήρε την Αθηνά Χατζίκου-Νίνου, η οποία με τις γνώσεις, την εμπειρία και την διάθεση της για προσφορά  ανέδειξε με μοναδικό τρόπο το έθιμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλυ Δελλή» στο Κτίριο «Παύλος Μελάς και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Αθηνά Χατζίκου-Νίνου και τις αφηγήσεις έκαναν οι Φ. Κελεμπέκα και Ελ. Κιορφελέκα.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon