Στον «Καλόγερο» άνοιξε η αυλαία για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024»

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο πάρκο «Καλόγερος» στο Ωραιόκαστρο η γιορτή τέχνης και περιβάλλοντος, με την οποία άνοιξε φέτος η αυλαία των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους έπαιξαν, διασκέδασαν και ενημερώθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πρόσκοποι, που παρουσίασαν διάφορα παιχνίδια στα παιδιά, ενώ έγιναν πολλές δράσεις, όπως: παρουσίαση περιβαλλοντικού προγράμματος 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, εικαστικά εργαστήρια της Λέσχης Πολιτισμού Φιλότεχνον, κυνήγι θησαυρού, πικ-νικ και παρουσίαση προγραμμάτων από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου και το Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας, διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, συλλογική δημιουργία πανό, δράση από τον Ποδηλατικό Σύλλογο και παιχνίδια ανακύκλωσης.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου, της Λέσχης Πολιτισμού «Φιλότεχνον» και του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, με φιλοξενούμενο τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου.

Στο χώρο λειτούργησαν εκθέσεις με έργα των παιδικών εικαστικών τμημάτων της Λέσχης Πολιτισμού «Φιλότεχνον» και με φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου από τον αγώνα δρόμου της Μονάδας «Ελπίδα».

H εκδήλωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων που τιμάται κάθε χρόνο 1 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που τιμάται στις 5 Ιουνίου.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρόσου, η Κυριακή Κασίδου από τη Λέσχη Πολιτισμού «Φιλότεχνον» και ο Νίκος Πασσιάς, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,