Αρχίζουν τα προγράμματα θερινής απασχόλησης καθώς και «Παιδί και Θάλασσα»

Από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 έως την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2024 θα λειτουργήσει το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Για την κάλυψη των αναγκών και τη φιλοξενία των παιδιών θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία:

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
  • Δημοτικό Σχολείο Λητής
  • Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας

Το ωράριο της θερινής απασχόλησης θα είναι 07.00-16.00. Οι ώρες προσέλευσης είναι 07.00-08.30. Στις 08.30 η πόρτα θα κλειδώνει για λόγους ασφάλειας.  Ώρα αναχώρησης από 14.00–15.55.

Διευκρινίζεται ότι από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου 2024 το «Θερινό Σχολείο» δεν θα λειτουργήσει, λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, είναι μία κοινωνική προσφορά του Δήμου Ωραιοκάστρου προς τους κάτοικους του και εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς. Σημειώνεται ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις που κατέθεσαν οι γονείς για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα.

Οι γονείς παρακαλούνται να τοποθετήσουν στις τσάντες των παιδιών τα παρακάτω υλικά, ώστε να χρησιμοποιηθούν για χειροτεχνίες και κατασκευές: μπογιές (μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές), κόλλα, ψαλίδι και  μπλοκ ζωγραφικής, χαρτόνια κανσόν Α4 και γκοφρέ, βαμβάκι, καπάκια, καλαμάκια, πιατάκι (πλαστικό ή χάρτινο), πλαστελίνη, μπάλες τένις.

Επίσης, τα παιδιά να έχουν μαζί τους: χαρτομάντιλα/ μωρομάντηλα, καπέλο, νερό,  αντικουνουπικό, αντηλιακό.

Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους το αγαπημένο τους βιβλίο για την ανάγνωσή του μέσα στην τάξη και για τη δημιουργία βιβλιοθήκης.

Την ίδια ώρα ανακοινώνεται το Πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα 2024».

Το πρόγραμμα φέτος θα διεξαχθεί σε παραλίες της Χαλκιδικής (Σταυρός) και συγκεκριμένα από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2024. Το πρόγραμμα θα χωριστεί σε δύο περιόδους και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, σύμφωνα με την 132/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωραιοκάστρου.

1 η περίοδος: Από Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024 έως Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

2η περίοδος: Από Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 έως Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

Οι αιτήσεις συμμέτοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 έως την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 (η αίτηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου – https://oraiokastro.gr/anakoinosi-gia-to-programma-paidi-kai-thalassa-2024/).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα εξεταστούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Όσοι υποβάλλουν αίτηση μετά την έναρξη του προγράμματος (8 Ιουλίου 2024) θα μπορέσουν να συμμετέχουν εάν υπάρχουν κενές θέσεις.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ:

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ) ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ:

bouklas@oraiokastro.gr (Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά)

1 . Αίτηση

2. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού

3. Ιατρική Βεβαίωση (παιδίατρος ή παιδοκαρδιολόγος ότι είναι υγιής και μπορεί να συμμετέχει – Αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή χωρίς ιατρική βεβαίωση)

4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα (σε περίπτωση διαζευγμένου γονέων απαιτείται η συναίνεση και των δύο) ότι επιτρέπει στο παιδί του να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα, τηρώντας τους όρους του προγράμματος «Παιδί και Θάλασσα».

5. Τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΑΘ ή Βεβαίωση κινητής τηλεφωνίας.

6. Φορολογική Δήλωση Ε1 (2023 ή 2022).

Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα 2024» έχουν τα παιδιά που κατοικούν μόνιμα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά γεννημένα από το 2010 έως 2016 όλο το έτος, δηλαδή από 8 έως 14 ετών.

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ:

1. Μπροστά από το Γυμνάσιο Παλαιοκάστρου (Πέτρινο σχολείο)

2. Μπροστά από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ:

1.Πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας

2. Κοινότητα (πρώην Δημαρχείο) Πενταλόφου

3. Πάρκο Νεοχωρούδας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

1. Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγιώτης Νέτσικας» (Δρυμός)

2. Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου

3. Δημοτικό Σχολείο Λητής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:

Α) Εάν κάποιο παιδί δεν μπορεί να προσαρμοστεί στους κανόνες του Προγράμματος και δημιουργεί προβλήματα στη διεξαγωγή του, ο φορέας υλοποίησης διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της συμμετοχής του.

B) Στην περίπτωση εκτάκτου ιατρικού συμβάντος του παιδιού οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν το παιδί.

Γ) Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού την προηγουμένη ημέρα ή κατά το πρωινό της αναχώρησης (εμετός, πυρετός), παρακαλείται να παραμείνει σπίτι.

Δ) Σε περίπτωση άσχημών καιρικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του Προγράμματος οι ημέρες δεν αναπληρώνονται.

Αποστολή παιδιών ΑμΕΑ του Δήμου Ωραιοκάστρου σε κατασκήνωση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2024

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν έως και 18 παιδιά ΑμΕΑ  δημοτών και κατοίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό ή φορέα ασφάλισης ή ο ασφαλιστικός φορέας  δεν καλύπτει έξοδα κατασκήνωσης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή είναι:

1. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή απόδειξη ΔΕΗ-ΟΤΕ.

2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του γονέα ή κηδεμόνα ότι το παιδί που συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν είναι ασφαλισμένο σε κανένα άλλο Ασφαλιστικό Οργανισμό ή Φορέα Ασφάλισης ή ότι ο Ασφαλιστικός Φορέας δεν καλύπτει τα έξοδα της κατασκήνωσης, καθώς και για την τάξη που φοιτά το παιδί.

3. Φωτοτυπία του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του κηδεμόνα όπου φαίνονται τα προστατευόμενα τέκνα (ή το ατομικό βιβλιάριο του παιδιού εφόσον υπάρχει).

4. Εκκαθαριστικό εφορίας του οικονομικού έτους 2023.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Κάρτα ανεργίας του ενός ή και των δύο γονέων (εφόσον υπάρχει).

7. Για τα παιδιά ΑμΕΑ, απόφαση ΚΕΠΑ σε ισχύ.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ και ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: «ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ»  στο Ορφάνι Καβάλας / Από 25 Αυγούστου 2024 έως 03 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να βρουν τα έντυπα συμμετοχής (αίτηση και υπεύθυνη δήλωση) στην ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου: (https://oraiokastro.gr/anakoinosi-apostoli-paidion-amea-tou-dimou-oraiokastrou-se-kataskinosi-kata-tin-kalokairini-periodo-2024/)

Διευκρινήσεις:

1. Η επιλογή των παιδιών εάν οι αιτήσεις συμμετοχής υπερβούν τις δέκα οκτώ (18), θα γίνει σύμφωνα με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 08 Ιουλίου 2024 έως 15 Ιουλίου 2024 από 09.00 έως 13.30. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου, στην οδό Αργυρουπόλεως 4 (έναντι Δημαρχείου).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313304030.

============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon