Σκωπτικό σχόλιο του πρώην προέδρου Δρυμού για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Ιατρείο

Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει ο Κ. Πατσαλάς τα όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Ιατρείο του Δρυμού, όπου τον τελευταίο καιρό φαίνεται να εξυπηρετούνται μόνο όσοι – όσες είναι …μέλη του ΚΑΠΗ!

«Η αδυναμία της διοίκησης να στελεχώσει σωστά μια δομή υγείας μετά από 4 χρόνια, έφερε και ένα θετικό! Να αυξηθούν τα εγγεγραμμένα μέλη του ΚΑΠΗ από συμπολίτες μας που εύλογα αναρωτιούνται αν αυτό είναι ένα καλοκαιρινό «τρολάρισμα» της διοίκησης του Δήμου» αναφέρει στο Polites Oraiokastrou ο πρώην πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Δρυμού.

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση δημότισσας στο facebook σχετικά με το Δημοτικό Ιατρείο του Δρυμού για να ακολουθήσει η διαδικτυακή τοποθέτηση στο θέμα του κ. Πατσαλά. (ακολουθούν και οι δύο αναρτήσεις)

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΔΡΥΜΟΥ

Κώστας Πατσαλάς

Από χθες διαβάζω σε διάφορες ομάδες αναρτήσεις σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου που βρίσκεται στην Κοινότητα Δρυμού.

Προς ενημέρωση των πολιτών αλλά και απευθυνόμενος στη Διοίκηση του Δήμου για να διευκρινιστεί το ζήτημα:

Με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της Κοινότητας Δρυμού, από το 2019 ακόμα, σχεδιάσαμε τη δημιουργία ενός Δημοτικού Ιατρείου για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Δρυμού και της Μυγδονίας, το οποίο υλοποιήσαμε χάρη στην συνδρομή ιδιωτών.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, δια του Νομικού Προσώπου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου, προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου στο χώρο που η Κοινότητά μας της παραχώρησε, στο ισόγειο του Κοινοτικού Καταστήματος.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 27/2020 Απόφαση της ΔΗΚΕΩ, ο λόγος ίδρυσης του Δημοτικού Ιατρείου είναι για να “εξυπηρετούνται οι κάτοικοι”, οι οποίοι “λόγω της προβληματικής λειτουργίας του περιφερειακού Ιατρείου στερούνται πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης”. Βέβαια, για τυπικούς λόγους και προκειμένου να εναρμονίζεται η λειτουργία του Ιατρείου με τους σκοπούς της ΔΗΚΕΩ, προστέθηκε και η φράση “ευπαθών ομάδων πληθυσμού”.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό  ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προβλέπεται ότι το Δημοτικό Ιατρείου Δρυμού θα εξυπηρετεί μόνο μέλη του ΚΑΠΗ.

Εάν ο ιατρός που έχει υπογράψει σύμβαση με το Δήμο είναι μόνο για μέλη του ΚΑΠΗ, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη ώστε στο Δημοτικό Ιατρείο να εξυπηρετεί όσους δύνανται να εξυπηρετηθούν στο ιατρείο αυτό, άλλως να προσληφθεί άμεσα νέος ιατρός μόνο για το συγκεκριμένο Ιατρείο.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα ο Δήμος είχε εγκαταλείψει αυτήν την πολύτιμη δομή. Για πάνω από 6 μήνες το Ιατρείο ήταν κλειστό, αφού δεν υπήρχε ιατρός, ενώ και τώρα επί της ουσίας υπολειτουργεί με ελάχιστες ώρες λειτουργίας και με δικαιολογίες που αποσκοπούν στη μη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Απαιτούμε ως Δρυμιώτες και ως Μύγδονες να στελεχωθεί άμεσα το Δημοτικό Ιατρείου Δρυμού και να είναι προσβάσιμο για όλους τους πολίτες! Στο αίτημα αυτό θεωρώ δεδομένο ότι έχω και την υποστήριξη των μελών του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Δρυμού.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,