Φωταγωγήθηκαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε Πεντάλοφο, Μονόλοφο και Λητή

Τα γιορτινά τους φορούν οι Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στον Πεντάλοφο, στον Μονόλοφο και στη Λητή.

Στην πλατεία του Πενταλόφου το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε με τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ και τον μαέστρο Αχιλλέα Ρούση να δημιουργούν μελωδική γιορτινή ατμόσφαιρα, τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα και σκοπούς. Αμέσως μετά παιδιά και ενήλικες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε παιχνίδι με τον Άη Βασιλη και τον ξυλοπόδαρο. Μικροί και μεγάλοι έκαναν face painting και απόλαυσαν τοπικά εδέσματα και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που παρασκεύασαν οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Πενταλόφου.

Στο Μονόλοφο τα παιδιά του χωριού έπαιξαν στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου με τον Αη Βασίλη και τα ξωτικά του, ενώ σε όλους προσφέρθηκαν χειροποίητα γλυκίσματα και εδέσματα που παρασκεύασαν μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου.  Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε στην πλατεία του χωριού με πυροτεχνήματα και επιφωνήματα χαράς και ενθουσιασμού από τον κόσμο.

Στη Λητή η χριστουγεννιάτικη γιορτή έγινε στην πλατεία του χωριού. Τα παιδιά μέτρησαν αντίστροφα και έδωσαν το σύνθημα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και ο Άη Βασίλης έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην πλατεία και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά. Οι μικροί κάτοικοι του χωριού έπαιξαν με τον ξυλοπόδαρο και τα ξωτικά του Άη Βασίλη, έκαναν face painting, συμμετείχαν σε εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και όλοι απόλαυσαν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και εδέσματα.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,