Τα πάντα για την υγεία της καρδιάς, τα διαγνωστικά «όπλα» και οι σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές, αναδείχθηκαν σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, και ο Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη».
Η εκδήλωση με τίτλο «Η καρδιά μας: Ταξίδι στην υγεία και την καινοτομία» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα «Νέλλυ Δελή» στο Κτίριο «Παύλος Μελάς».

Οι ομιλητές ανέπτυξαν με απλό και κατανοητό τρόπο τα θέματα: Εξοικείωση με την καρδιά μας, Παθήσεις και πρόληψη, Από την διάγνωση στη θεραπεία, Επεμβατική καρδιολογία, Καρδιακή ανεπάρκεια, Καρδιά και καρκίνος – οι δύο μάστιγες και Το μέλλον – κλινικές μελέτες.
O Βλάσης Νινιός, επεμβατικός καρδιολόγος, διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και η ομάδα του μίλησαν για την υγεία της καρδιάς.
Ειδικότερα μίλησαν ο Ηλίας Νινιός, υπεύθυνος τμήματος υπερήχων και καρδιακής μαγνητικής τομογραφίας, ο Ανδρέας Ιωαννίδης, κλινικός καρδιολόγος, εξειδικευμένος στην καρδιακή ανεπάρκεια και ογκοκαρδιολογία και ο Σωτήρης Ευαγγέλου, κλινικός καρδιολόγος, υπεύθυνος τμήματος καρδιακής αξονικής τομογραφίας.
Τέλος, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στις πιο πρόσφατες μεθόδους διάγνωσης των καρδιακών παθήσεων και στις σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις πολιτών.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη», Άννα Ραφαηλίδου, ευχαρίστησε το Δήμο Ωραιοκάστρου για την υποστήριξη και τον Βλάση Νινιό, επεμβατικό καρδιολόγο, διευθυντή Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, για την άμεση ανταπόκρισή του να συμμετάσχει με την ομάδα του στην εκδήλωση, έτσι ώστε οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως για την υγεία της καρδιάς.
Την εκδήλωση άνοιξε μουσικά η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ) με χοράρχη τη Νίκη Καραγκιόζη
