Πατήρ Νικόλαος για τα διόδια: Θα πρέπει να αντιδράσουμε ως τοπική κοινωνία

Στη λειτουργία των διοδίων στο ύψος του Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε σήμερα ο πατέρας Νικόλαος Μοναστηρίδης, μιλώντας στους πιστούς μετά την καθιερωμένη λειτουργία της Κυριακής στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου. 

Ο πατέρας Νικόλαος σε δηλώσεις του στη συνέχεια στο Polites Oraiokastrou, σημείωσε ότι «θα πρέπει ως τοπική κοινωνία να αντιδράσουμε, με μπροστάρη το Δημοτικό μας Συμβούλιο κι άλλους φορείς».

«Να δοθούν ΑΜΕΣΑ κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα συγκεκριμένα διόδια σε ΟΛΟΥΣ τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου. Αυτό πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο» είπε ο κ. Μοναστηρίδης, τονίζοντας την ίδια ώρα, πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόβλεψη για τους δημότες. 

«Είναι ανεπίτρεπτο» συνέχισε «να πληρώνουμε 13 διόδια για Αθήνα και απαράδεκτο να πληρώνουμε έστω και 0,50€ για να πάμε σπίτι μας. Και αυτά τα 50 λεπτά δεν εξασφαλίζει κανείς ότι δεν θα γίνουν 1, 2 ή 3 ευρώ στο εγγύς μέλλον.»

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις συγκοινωνίες και στην κατάσταση που επικρατεί γενικά, ο πατέρας Νικόλαος παρατήρησε: «Αρκετά έχουμε τραβήξει οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης! Συγκοινωνίες δεν έχουμε, μετρό δεν πρόκειται να αποκτήσουμε, τουλάχιστον άμεσα, η περιφερειακή κατάντησε το γεφύρι της Άρτας, σοβαρές υποδομές σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής δεν υπάρχουν, η μόλυνση από τα εργοστάσια «πάει σύννεφο» κι εμείς σφυρίζουμε κλέφτικα!»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν ευθύνες, ο κ. Μοναστηρίδης σημείωσε με νόημα: «Δεν μας ενδιαφέρει ποιος ευθύνεται ή τι ενέργειες έγιναν έως τώρα. Το αποτέλεσμα, για να επανέλθω, είναι ότι αύριο ξεκινά η λειτουργία των διοδίων Ωραιοκάστρου και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους δημότες. Αναμένουμε να δούμε αποτελέσματα, εάν υπάρξουν τελικά».

Σημειώνεται ότι έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές λειτουργίας του σταθμού οι οποίες συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς η πλήρης λειτουργία του αναμένεται να αρχίσει τη Δευτέρα.

Μπορεί να έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ακόμα το ΦΕΚ για την έναρξη λειτουργίας των διοδίων δεν έχει εκδοθεί. 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,