Το άναμα του δέντρου στο Ωραιόκαστρο – το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με τη μεγάλη συναυλία των «Stavento» στις 6 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων στον δήμο Ωραιοκάστρου

Το δημοφιλές συγκρότημα των «Stavento», τη Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στους εμπορικούς δρόμους της περιοχής από το «Κρουστόφωνο» καθώς και θέατρο, λούνα παρκ και πολλά ακόμη πρωτότυπα δρώμενα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο «Αγγέλων Έλευσις 2019», θα αποτελέσει η αγορά του Ωραιοκάστρου. Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, θα είναι στο σύνολό τους δωρεάν για τους πολίτες.

Με επίκεντρο την αγορά

«Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φιλοξενούνται φέτος στον φυσικό τους χώρο, εκεί δηλαδή όπου χτυπά η καρδιά της αγοράς του Ωραιοκάστρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

«Ως νέα διοίκηση καθιερώνουμε την οργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο κέντρο του Ωραιοκάστρου επ’ ωφελεία του εμπορικού κόσμου του δήμου μας. Στο σύνολό τους οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα αρχίσουν στις 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 του μηνός, θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο στην κεντρική αγορά», υπογράμμισε κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ηλίας Ζιακούλης.

Λευκή Νύχτα και άναμμα δέντρου με τους «Stavento»

Η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανοίξει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου με τη «Λευκή Νύχτα» για την αγορά του Ωραιοκάστρου και με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η λεωφόρος Δημοκρατίας θα μείνει κλειστή για τα οχήματα από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ. 

Παράλληλα με την ανοιχτή αγορά, στη λεωφόρο Δημοκρατίας θα στηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα κορυφωθεί με το άναμμα του δέντρου, στις 8.00 το βράδυ, και τη συναυλία των «Stavento» αμέσως μετά.

Περίπου από τις 5.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων σε ένα κυνήγι θησαυρού, που θα οργανωθεί στην αγορά. 

Τα παιδιά, εξάλλου, θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά, κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι, ενώ θα μπορέσουν ακόμη να γράψουν το δικό τους γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί του, λαμβάνοντας παράλληλα αναμνηστικά δωράκια.

Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου με την παιδική θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, στις 6.00 το απόγευμα.

«Κρουστόφωνο» και λούνα παρκ για τα παιδιά

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τον τόνο στην εορταστική αγορά του Ωραιοκάστρου θα δώσει το «Κρουστόφωνο» με μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση σε εμπορικούς δρόμους της περιοχής, όπως στην Κομνηνών και στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης η λεωφόρος Δημοκρατίας προβλέπεται να παραμείνει κλειστή από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ.

Ειδικά για τα παιδιά, εξάλλου, από τις 5.00 το απόγευμα της 20ής Δεκεμβρίου πρόκειται να στηθεί ένα λούνα παρκ στον χώρο του Ηρώου Ωραιοκάστρου, απέναντι από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μουσικοί και χορευτές του δρόμου

Μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα πρόκειται να διαμορφώσουν μουσικοί και χορευτές του δρόμου, που θα παρουσιάσουν τις δικές τους ξεχωριστές παραστάσεις σε διάφορα σημεία στη γιορτινή αγορά του Ωραιοκάστρου την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Στις 8.00 μ.μ. στη λεωφόρο Δημοκρατίας, που θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα, θα φιλοξενηθεί ένα μεγάλο disco party.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,