Καθαρισμοί οικοπέδων: Κεφαλογιάννης κατά δημάρχων -Ασχολήθηκαν λιγότεροι από τους μισούς

Κατά των δημάρχων στράφηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης σχετικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα.

«Κάνω μία δημόσια έκκληση για τους δήμους» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και συνέχισε:

«Πέρυσι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο και από τους 332 δήμους της χώρας μόλις 184, κάτι λίγο παραπάνω από τους μισούς συμμετείχαν στην πλατφόρμα, δηλαδή μπήκαν στην πλατφόρμα να δουν ποιοι από τους δημότες καθάριζαν τα οικόπεδα τους, ποιες καταγγελίες υπήρχαν. Δυστυχώς ένα 45% δεν ασχολήθηκε με το πρόγραμμα καθαρισμού», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο Action 24.

Σε ερώτηση αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στους… αδιάφορους δήμους, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε:

«Θέτετε ένα σημαντικό ζήτημα, το θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο δηλαδή κυρώσεις στους δήμους που δεν μπήκαν στην πλατφόρμα. Εμείς ετοιμάζουμε ένα σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει μία αναμόρφωση του συγκεκριμένου πλαισίου καθώς και η Πυροσβεστική δεν μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις. Υπάρχει μία σκέψη και την έχω συζητήσει στο υπουργείο, να υπάρξει διακοπή χρηματοδότησης αν οι δήμοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )


Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,