Βιωματική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στο 3ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

Με έναν δικό τους, πρωτότυπο τρόπο, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Μπαίνοντας στη θέση των κωφών, τα παιδιά της Γ’ τάξης έμαθαν ένα τραγούδι στη Νοηματική, και με πολύ ενθουσιασμό το παρουσίασαν φορώντας άσπρα γάντια.

«Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, αποφασίσαμε μέσω της βιωματικής μάθησης να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές του σχολείου μας για τους ανθρώπους που έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Στόχος μας ήταν να μπουν τα παιδιά στη θέση των ανάπηρων με ευχάριστες δράσεις και παιχνίδια με τίτλο «Μπαίνω στα παπούτσια του άλλου». 

Έτσι τα παιδιά μας «έγιναν» τυφλοί, σωματικά ανάπηροι, κωφοί. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουν τα παιδιά με τις δράσεις αυτές είναι, πως τα Άτομα με Αναπηρία δικαιούνται να απολαμβάνουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους σε βάση ισότιμη με όλο τον κόσμο.

Μοναδικός, λοιπόν, τρόπος αντιμετώπισης είναι να πλησιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους γνωρίσουμε, να τους αποδεχτούμε, να σταθούμε δίπλα τους. Ούτε πίσω τους, ούτε μπροστά τους». 

Ήταν μία υπέροχη δράση από τα παιδιά που αξίζει πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους Δασκάλους, αλλά και στη Διευθύντρια του 3ουΔημοτικού Σχολείου. Τις δράσεις οργάνωσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί του σχολείου, Βάσω Ουρτζάνη και Έφη Ντίνου, ενώ την προσπάθεια των μαθητών παρακολούθησε και η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας, Λία Δρόσου. 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: