Μια υπέροχη γιορτή χαράς από το 4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

Μια πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή, με θεατρικά δρώμενα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, εργαστήρια, με αρκετό κέφι και πολλά πολλά χαμόγελα, παρουσίασαν το πρωί οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι του 4ουΔημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου. 

Τα παιδιά εντυπωσίασαν όλους όσοι παρευρέθηκαν στην υπέροχη «Γιορτή της Χαράς» που ετοίμασε με κάθε λεπτομέρεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με την βοήθεια γονέων και μαθητών.

Ο προαύλιος χώρος γέμισε χαρούμενες φωνές και γέλια παιδιών που παρά το κρύο της ημέρας ζέσταναν τις καρδιές όλων. Οι γονείς απόλαυσαν την παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ», του Κ. Ντίκενς, άκουσαν υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα κάλαντα με συνοδεία βιολιού και πιάνου από μαθητές του σχολείου. 

Ακόμα, πήραν μέρος στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής με τις μαμάδες του σχολείου Όλγα Νασιρίδου, Ζωή Πουριτίδου, Λία Τόττα, Ελένη Καλώνη. Έπαιξαν στον «τροχό της κεραμικής» με τον κεραμίστα Θόδωρο Γαλιγαλίδη και σκάκι με την Ναταλία Γιαννοπούλου. Έφτιαξαν μοναδικές ευχητήριες κάρτες και στολίδια στο χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι με την Παναγιώτα Μιχαηλίδη και την εικαστικό Ειρήνη Σταλίδη. Συμμετείχαν σε μουσικοκινητικά παιχνίδια με την θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Βασιλειάδου. Δούλεψαν στο εργαστήρι ρομποτικής με την Χρύσα Κούλικα. 

Επίσης, παρακολούθησαν την ομιλία του Ευάγγελου Φυλαχτού «οι μαθητές κτίζουν Παρθενώνες – Σχολεία – Εκκλησίες και τέλος …κατάλαβαν μαζί με τον μικρό Ιάσονα ότι «τα πράγματα που μας κάνουν καλύτερους και ευτυχισμένους δεν φαίνονται και δεν μετριούνται» μέσα από το νέο, υπέροχο παραμύθι της Κατερίνας Δροσινού «Άραγε υπάρχει Αϊ Βασίλης;».

  Καταπληκτική και η πρωτοβουλία των μικρών μαθητών στο φουαγιέ του σχολείου. Έστησαν τα «μαγαζάκια» τους προσφέροντας δικές τους δημιουργίες και γλυκά με αντάλλαγμα πλαστικά καπάκια.

Ήταν μία μοναδική γιορτή που αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους…

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,