Θ. Καράογλου: Να επανεξεταστεί το ζήτημα του ΚΤΕΛ για το Ωραιόκαστρο

Να επανεξεταστεί το ζήτημα συνεργασίας ΟΑΣΘ – ΚΤΕΛ για τον δήμο Ωραιοκάστρου επισήμανε εκτός των άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και στους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστα Παπαδάκη. 

«Για το θέμα του Ωραιοκάστρου θεωρώ ότι είναι πολεοδομικό συγκρότημα. Είναι ένα ζήτημα, πρέπει να επανεξεταστεί. Είναι αστική περιοχή το Ωραιόκαστρο» είπε ο κ. Καράογλου, τονίζοντας την ίδια ώρα για τους περιαστικούς δήμους ότι «αν ξεκινήσει σήμερα μια δημοπράτηση του ελληνικού κράτους για να πάρει λεωφορεία θα κάνει δύο χρόνια τουλάχιστον για να τα πάρει».

«Άρα λοιπόν πρέπει να βρεθεί μια μεσοβέζικη λύση και η λύση αυτή ποια είναι; Πρώτο να επανέλθουν τα εκατό περίπου λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κάνουν υπεραστικές συγκοινωνίες (…) για όλη την υπόλοιπη περιφέρεια του νομού μας. Κατανοώ ότι οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι ήταν μια κατάκτηση η συγκοινωνία με τον ΟΑΣΘ, το σέβομαι. Βεβαίως, υπήρχαν περιοχές οι οποίες ήταν αδικημένες (…) εν πάση περιπτώσει αυτό που μετράει είναι ότι θα αναλάβει το ΚΤΕΛ. Γιατί θα αναλάβει το ΚΤΕΛ; Γιατί είναι ιδιώτης, άρα αυτό σημαίνει ότι αύριο αγοράζει λεωφορεία, έχει ήδη αγοράσει, αύριο προσλαμβάνει προσωπικό, άρα λοιπόν μπορεί γρήγορα να τρέξει τις αστικές συγκοινωνίες το ΚΤΕΛ στην περιαστική περιοχή. Ο δε ΟΑΣΘ θα έχει μια ενίσχυση από εκατό λεωφορεία, άρα λοιπόν θα μετριαστεί το πρόβλημα. Δεν θα λυθεί απόλυτα, αλλά θα μετριαστεί».

«Εν πάση περιπτώσει από 1η Φεβρουαρίου και μετά που θα μπουν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κάνουν περιαστικές διαδρομές θα είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση, ζητώ συγγνώμη, ζητώ την κατανόηση των φίλων συμπολιτών που ταλαιπωρούνται» συμπλήρωσε, ενώ σε σχέση με τη δρομολόγηση πρόσθετης γραμμής 55Χ που θα περνά από τη δομή “Αναγνωστοπούλου”, ο κ. Καράογλου είπε: «υπάρχει στασιμότητα και επανεξέταση του θέματος. Θα το εξετάσει η διοίκηση του ΟΣΕΘ με πολύ σκέψη».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,