Ωραιόκαστρο: 539.000 ευρώ από τον «Φιλόδημος ΙΙ» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Χρηματοδότηση, ύψους άνω των 539.000 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών εξασφάλισε ο δήμος Ωραιοκάστρου. Έτσι πολύ σύντομα αναμένεται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την αναβάθμιση ανοιχτών αθλητικών χώρων στις δημοτικές ενότητες της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου.

Τα προβλεπόμενα έργα

Στη δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου παρεμβάσεις σχεδιάζεται να εκτελεστούν:

1. Στο 5Χ5 του γηπέδου Ωραιοκάστρου (αποξήλωση του υπάρχοντος πλαστικού τάπητα και τοποθέτηση καινούριου, νέας τεχνολογίας)

2. Στο γήπεδο 5Χ5 του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου (αποξήλωση του υπάρχοντος τάπητα και τοποθέτηση καινούριου πλαστικού τάπητα νέας τεχνολογίας – αποκατάσταση της περίφραξης – τοποθέτηση δύο νέων πάγκων ομάδων νέας τεχνολογίας και προδιαγραφών) 

3. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου (τροποποίηση λειτουργίας του σε δύο γήπεδα 5Χ5 με την περιμετρική και την ενδιάμεση περίφραξη καθώς και με τον φωτισμό τους).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτική ενότητα Καλλιθέας εργασίες προβλέπεται να εκτελεστούν:

4. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου Πενταλόφου (επανασπορά αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και του βοηθητικού με εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος – φωτισμός του βοηθητικού γηπέδου)

5. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέας Φιλαδέλφειας (κατασκευή νέου αγωνιστικού χώρου με καινούριο έτοιμο χλοοτάπητα με το αντίστοιχο σύγχρονο σύστημα ποτίσματος – συντήρηση αποδυτηρίων και WC – κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης)

Αντίστοιχες παρεμβάσεις προγραμματίζεται να εκτελεστούν και σε αθλητικούς χώρους στη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας και συγκεκριμένα:

6. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου Δρυμού (επανασπορά αγωνιστικού χώρου)

7. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου Μελισσοχωρίου (αύξηση ισχύος της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος).

Παράλληλα, σε όλα τα υπό συντήρηση γήπεδα θα γίνουν οι αναγκαίες διαμορφώσεις, ώστε να εξασφαλίζονται προσβάσεις για τα άτομα με αναπηρίες.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: