Έκοψε την πίτα της η ΕΠΩΦ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το πρωί της Κυριακής, η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων στον πολυχώρο ROSE GARDEN στο Παλαιόκαστρο του δήμου Ωραιοκάστρου. 

Στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν «το παρών» παρουσία εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του πολιτικού κόσμου, φορέων, συλλόγων, σωματείων και πολιτών.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Εμμανουήλ Κοντάκης.

Οι επτά μικροί λυράρηδες του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Θόδωρου Κοτίδη τραγούδησαν τα ποντιακά Κάλαντα Χριστουγέννων. Στη συνέχεια η χορωδία της Ε.Π.Ω.Φ. τραγούδησε τα ποντιακά Κάλαντα Πρωτοχρονιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ορδουλίδη.

ΕΠΩΦ

Οι τυχεροί της εκδήλωσης ήταν: Από τη μεγάλη βασιλόπιτα τυχερός ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Πολυχρονίδης. Από τα βασιλοπιτάκια ενηλίκων τυχερή η κ. Σοφία Αλεξανδρίδου, μέλος των χορευτικών ομάδων ποντιακών και δημοτικών χορών της Ε.Π.Ω.Φ., ενώ από τα βασιλοπιτάκια των παιδιών τυχερός ο Νικόλας Καλπίας, ο οποίος παρέλαβε δωροεπιταγή αξίας 20 ευρώ από το βιβλιοπωλείο Scripta Ωραιοκάστρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  η Ε.Π.Ω.Φ., όπως κάθε χρόνο απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε 2 μέλη του συλλόγου για την πολύχρονη προσφορά τους. Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. τίμησε τη Δόξη Ορμανίδου και τον Παναγιώτη Φουντουκίδη.

Η εκδήλωση έκλεισε με ποντιακούς χορούς. Στη λύρα ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης, στο νταούλι ο Αλέξης Ανδρεάδης, στο τραγούδι ο Θόδωρος Κοτίδης.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: