Επισκευές σε σχολεία του δήμου από το «Φιλόδημος ΙΙ»

Σε εργασίες επισκευών και συντήρησης σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και στις τρεις δημοτικές του ενότητες προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου, έχοντας εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 375.000 ευρώ μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εργασίες κατά κύριο λόγο θα γίνονται σε ημέρες και ώρες κατά τις οποίες τα σχολεία θα είναι κλειστά, ώστε να μην προκληθεί όχληση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα έργα στα σχολεία έχουν ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ποια σχολεία θα γίνουν εργασίες

Σύμφωνα με τη μελέτη την οποία έχουν συντάξει οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του έργου μεταξύ άλλων προβλέπονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

1. Αντικατάσταση παλαιών εξωτερικών κουφωμάτων στο νηπιαγωγείο Δρυμού, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, στο 2ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου (Γαλήνη), στο δημοτικό σχολείο Λητής, στο 1ο λύκειο Ωραιοκάστρου και στο λύκειο Καλλιθέας.

2. Αντικατάσταση ή συντήρηση εσωτερικών κουφωμάτων στο δημοτικό σχολείο Δρυμού και στο γυμνάσιο Νεοχωρούδας – Πενταλόφου (Καλλιθέας).

3. Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με κουφώματα πυρασφάλειας στον χώρο λεβητοστασίου του δημοτικού σχολείου Δρυμού.

4. Τοποθέτηση τοιχοπετασμάτων από γυψοσανίδα στο 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου.

5. Αποκατάσταση φθαρμένων επιχρισμάτων με τον ανάλογο χρωματισμό τους στο δημοτικό σχολείο Φιλαδέλφειας και στο γυμνάσιο Νεοχωρούδας – Πενταλόφου (Καλλιθέας).

6. Εργασίες θερμομόνωσης – ηχομόνωσης στην οροφή του γυμναστηρίου του γυμνασίου – λυκείου Δρυμού.

7. Επισκευή στέγης, στεγανοποίηση και θερμομόνωση δωμάτων στο 1ο λύκειο Ωραιοκάστρου.

8. Διαμορφώσεις στους αύλειους χώρους του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου, του δημοτικού σχολείου Δρυμού, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού της Φιλαδέλφειας, του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου και του γυμνασίου Νεοχωρούδας – Πενταλόφου (Καλλιθέας). 

9. Τοποθέτηση ανυψωτικής πλατφόρμας για αμαξίδιο στο 1ο νηπιαγωγείο Λητής.

10. Τοποθέτηση αλεξικέραυνου στο δημοτικό σχολείο Δρυμού.

11. Αντικατάσταση λεβήτων στο νηπιαγωγείο Δρυμού, στο δημοτικό σχολείο Λητής, στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρούδας και στο δημοτικό σχολείο Πενταλόφου.

12. Αναβάθμιση των WC στο 2ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου (Γαλήνη).

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: