Αδ. Γεωργιάδης στα “Αλώνια”: Θα φτιάξουμε κάτι που θα μείνει ως τοπόσημο της περιοχής για πολλά χρόνια

«Είναι ένα πολύ ωραίος χώρος για το Ωραιόκαστρο. Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω και να φτιάξουμε κάτι που θα μείνει για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου για πολλά χρόνια στο μέλλον, ως ένα τοπόσημο της περιοχής, ως ένας πνεύμονας πρασίνου και ως ένα χώρος πολιτισμού. Νομίζω ότι ένας τέτοιος χώρος δε μπορεί να μένει αναξιοποίητος και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δε θα μείνει αδιάφορο στο αίτημα». Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε αυτοψία μαζί με τον Δήμαρχο Παντελή Τσακίρη συγκεκριμένου χώρου περίπου είκοσι τεσσάρων στρεμμάτων στην καρδιά του Ωραιοκάστρου, σχετικά με τις προοπτικές χρηματοδότησης ενός μεγαλεπήβολου πρότζεκτ, που ακούει στο όνομα «Αλώνια».

Η νέα δημοτική αρχή έχει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για την ανέγερση εκεί του νέου δημαρχιακού μεγάρου, ενός συνεδριακού κέντρου, ενός κέντρου υγείας, ενός πάρκου τεσσάρων στρεμμάτων και ενός εμπορικού κέντρου, με τη συμμετοχή μάλιστα των επιχειρηματιών της περιοχής.

Τώρα σε ό,τι αφορά τις μελέτες για το μεγάλο αυτό έργο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε: «Έχουμε δώσει ήδη εντολή στη ΜΟΔ να αναλάβει να κάνει τις μελέτες για να δούμε πως μπορούμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο έργο σε πρόγραμμα  ΣΔΙΤ» .

Αλώνια

Τέλος, ερωτηθείς από το Polites Oraiokastrou σχετικά με τη διαχείριση από πλευράς Υπουργείου παρόμοιων πρότζεκτ άλλων δήμων, διευκρίνισε ότι: «Εμείς θέλουμε πάρα πολύ και είναι και εντολή του κ. Πρωθυπουργού να ενεργοποιήσουμε τα ΣΔΙΤ όσο μπορούμε περισσότερο. Όσο και να σας κάνει εντύπωση υπάρχουν χρήματα τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα για πάρα πολλά χρόνια. Περιμένουμε καλές ιδέες και καλές προτάσεις και δημοτικές αρχές που έχουν όρεξη για δουλειά. […]Αν υπάρχει όρεξη για δουλειά η κυβέρνηση θα είναι παρούσα».  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης σημείωσε με νόημα πως «αυτό το οποίο εμείς φιλοδοξούμε είναι να κάνουμε αυτόν τον χώρο σημείο αναφοράς της πόλης του Ωραιοκάστρου για τα επόμενα 70 χρόνια. Ευελπιστούμε σε μία καλή και αγαστή συνεργασία έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το όραμά μας το συντομότερο δυνατόν». 

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συναντήθηκε με επιχειρηματίες της περιοχής σε κεντρική καφετέρια του Ωραιοκάστρου.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,