Ο δήμαρχος Δέλτα για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Αποκλειστικές δηλώσεις στο Polites Oraiokastrou

Ενώ μέχρι πρότινος έδειχνε πως επιτέλους το καταφύγιο αδέσποτων ζώων «Αλκυονίδα» θα έμπαινε σε ένα μονοπάτι λειτουργίας μετά από τρία χρόνια πλήρους αδράνειας, η ξαφνική αποχώρηση του δήμου Δέλτα από το συμμετοχικό σχήμα γυρίζει ξανά το διαδημοτικό εγχείρημα στο σημείο μηδέν.  

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το θέμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης, με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου να προειδοποιεί για ενδεχόμενη αποτυχία του εγχειρήματος μετά την απόφαση αποχώρησης του δήμου Δέλτα από αυτή την κοινή προσπάθεια, και την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Παντελή Τσακίρη για λανθασμένους χειρισμούς. 

Το Polites Oraiokastrou ζήτησε την άποψη του δημάρχου Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη. Ο κος Ιωαννίδης μας μίλησε για ένα διαδημοτικό εγχείρημα που ξεκίνησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων των τριών δημάρχων Δέλτα – Ωραιοκάστρου – Χαλκηδόνας, με σκοπό την επαναδραστηριοποίηση της «Αλκυονίδας», μία προσπάθεια όμως που αυτή τη στιγμή -όπως τόνισε- βρίσκεται «στο χείλος της πτώσης». 

«Είμαστε λίγο πριν το χείλος, το χείλος εννοώ της πτώσης. Συνεννοηθήκαμε, κάναμε συναντήσεις, καταλήξαμε και για τον τρόπο ένταξης στον Φιλόδημο. Μιλήσαμε για τις διαδικασίες που αφορούσαν τις δικές μας συμμετοχές στο σύνολό τους και φυσικά και για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, είναι ένας χώρος που πάμε να αντιμετωπίσουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα, να δώσουμε λύση. Δεν είναι χώρος ούτε αντιπαράθεσης ούτε διένεξης» είπε ο κ. Ιωαννίδης και συνέχισε: 

«Συνεννοηθήκαμε επίσης και η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου να περιλαμβάνει κάποια χαρακτηριστικά: Την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου να την αναλάβει τα πρώτα δύο χρόνια ο δήμος Δέλτα και στη συνέχεια ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Επίσης αποτυπώσαμε και σκιαγραφήσαμε τα πρόσωπα τα οποία θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο. Εκεί μείναμε. Φυσικά υπήρξε συνεννόηση για όλες μας τις ενέργειες που αφορούσαν την ένταξή μας στον Φιλόδημο, τα χρήματα που θα δίναμε ξανά στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων «Αλκυονίδα» και για μία σειρά από ενέργειες». 

«Εγώ πληροφορήθηκα από φήμες» συνέχισε ο δήμαρχος Δέλτα «ότι υπάρχει μία αλλαγή στάσης και αφορά αυτές τις συμφωνίες. Όταν το επιβεβαίωσα από τον δήμαρχο Χαλκηδώνας, κάλεσα τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου αλλά δεν έτυχε να επικοινωνήσω μαζί του, προφανώς δεν τα κατάφερε ο ίδιος […] διαπίστωσα τελικά ότι άλλα είχαμε πει και άλλα γίνονται». 

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία κρίση εμπιστοσύνης, γιατί όταν συνεννοούμαστε δύο μήνες και τα πράγματα αλλάζουν χωρίς να το γνωρίζω, χωρίς να το γνωρίζω επαναλαμβάνω, ξαφνικά και χωρίς να με ενημερώσει κανείς για την αλλαγή των προθέσεων, καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα στην εμπιστοσύνη διαχείρισης του φορέα.[…] Αυτό δημιουργεί θέματα κρίσης της εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα να αποχωρήσουμε». 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η απόφαση αποχώρησης του δήμου Δέλτα από το διαδημοτικό σχήμα είναι τελική, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε: 

«Νομίζω πως ναι, γιατί δρομολογήσαμε τις διαδικασίες, συνεννοηθήκαμε πάνω στα προβλήματα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε συνδικαλισμού, ούτε προσωπικών συμφερόντων, ούτε τίποτα. Πάμε να κάνουμε έναν φορέα να λύσουμε το πρόβλημα. Να χρηματοδοτηθούμε από τον Φιλόδημο και εν πάση περιπτώσει να συνεισφέρουμε και εμείς οι δήμοι χρήματα σε αυτόν τον φορέα, ώστε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αυτό θέμα». 

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του δήμου του να αντιμετωπίσει το θέμα των αδέσποτων ζώων, ο δήμαρχος Δέλτα τόνισε πως ο δήμος αντιμετωπίζει από μόνος του όλα αυτά τα ζητήματα. «Εμείς έχουμε συμβάσεις, συμβάσεις και με τους κτηνίατρους και με περισυλλογέα. Τα έχουμε λύσει αυτά τα θέματα γιατί είμασταν αγκυλωμένοι στη συμμετοχή μας στην «Αλκυονίδα» και δε μπορούσαμε αυτά να τα περάσουμε» κατέληξε ο κος Ιωαννίδης.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: