Σε απεργία αύριο οι σχολικές καθαρίστριες

Ελλιπή εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας έναντι της εποχικής γρίπης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων που απεργούν αύριο.

Οι Δήμοι Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκης, Νεάπολης- Συκεών και Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι οι μόνοι δήμοι μέχρι στιγμής που έχουν μεριμνήσει να προμηθεύσουν το προσωπικό με τον αναγκαίο εξοπλισμό. Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας Μαρία Κοσμίδου, σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει πανελλαδικής 48ωρης απεργίας -αύριο και στις 7 Ιανουαρίου- των εργαζομένων στον κλάδο.

«Δεν έχει υπάρξει πρόνοια για κανένα μέτρο μέχρι στιγμής. Το μόνο που μας ζητήθηκε είναι να πηγαίνουμε και το πρωί -στις 9.30 ή και στις 10.30 το πρωί- και έπειτα κανονικά το απόγευμα. Αυτό είναι κάτι που δεν αναφέρεται στις συμβάσεις μας, σύμφωνα με τις οποίες, η καθαριότητα γίνεται μετά το πέρας των μαθημάτων», ανέφερε η κ. Κοσμίδου, προσθέτοντας ότι «πάλι θα βάλουν πλάτη οι καθαρίστριες, πηγαίνουν και το πρωί, ακόμη και γιατί φοβούνται, ότι αν δεν το κάνουν την επόμενη χρονιά δεν θα υπογράψουν συμβάσεις».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα σωματεία επιδιώκουν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. 

 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,