Καταγγελία που σοκάρει: Ρίχνουν λύματα στο ρέμα και τα πίνουμε από τη γεώτρηση

Σοκάρει η καταγγελία του 63χρονου κατοίκου από τον Δρυμό: «Πίναμε νερό μαζί με καρκίνο χωρίς να το γνωρίζουμε […] είναι αδιανόητο να πέφτουν οι βόθροι μέσα στα όμβρια ύδατα, στο ρέμα των όμβριων υδάτων».

Ο συνταξιούχος πυροσβέστης Νίκος Κορομηλάς παίρνοντας τον λόγο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πάγωσε όλους όσοι τον άκουσαν. Κατήγγειλε με συσσωρευμένη αγανάκτηση τη στάση ορισμένων κατοίκων οι οποίοι -όπως υποστηρίζει- συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ρίχνουν λύματα σε ρέμα του χωριού, επειδή ποτέ δε φρόντισαν ή δεν κατάφεραν να συνδέσουν τις οικίες τους με την αποχέτευση. Σημειώνεται εδώ πως οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας πίνουν νερό από γεώτρηση.

«Υπάρχει ένα ρέμα στο κέντρο του χωριού που έχει γίνει άσφαλτος. Τα λύματα καταλήγουν στο δημοτικό σχολείο» είπε ο κος Κορομηλάς και συνέχισε: «τα λύματα τα οποία πηγαίνουν στον υδροφόρο ορίζοντα, με τη γεώτρηση τα πίνουμε ξανά. Πίναμε νερό μαζί με καρκίνο μέσα χωρίς να το γνωρίζουμε».

Όπως είπε, από τον Ιούνιο του 2009 οπότε και ξεκίνησε το αποχετευτικό, άρχισαν τα προβλήματα. «Από τότε είναι κατεστραμμένο το χωριό. Γιατί δεν υπήρχε έλεγχος από κανέναν. […] Καταστράφηκε όλο το χωριό από κακοτεχνία γιατί δεν υπήρχε ένας να επιβλέπει. Το 1/5 του Δρυμού, δεν έχει συνδεθεί ακόμα. Και τα λύματα πέφτουν στα όμβρια ύδατα. Οι τοπικοί το γνωρίζουν».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των διοικούντων απέναντι στο πρόβλημα, υπογράμμισε ότι η τωρινή διοίκηση δίνει τώρα εξετάσεις, ενώ από το 2012 και μετά, επί Σαραμάντου, έγιναν αμέσως μελέτες. «Τέλος του 2017 εγκρίθηκε με πρόγραμμα ΕΣΠΑ να γίνει το νερό. Δυστυχώς έγινε δύο μήνες πριν τις εκλογές και ακόμα δεν έχει αλλαχθεί το δίκτυο που είναι 70-80 ετών».

Η διοίκηση άκουσε τις καταγγελίες και δεσμεύτηκε να τις ελέγξει αμέσως.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,