Ωραιόκαστρο: Σε κάθε περιοχή και ένας ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος

Σε μείζoν πρόβλημα αναδεικνύεται η ύπαρξη πολλών, μικρών ή μεγάλων, σκουπιδότοπων οι οποίοι είναι πλέον διάσπαρτοι σε πολλές περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου, δίπλα σε εργοστάσια, μέσα σε χωράφια, αλλά ακόμη και εντός του αστικού ιστού.

Εικόνες ντροπής με μπάζα, σκουπίδια, πλαστικά, κλαδιά, στρώματα, κουφάρια ζώων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, από ασυνείδητους που συνεχίζουν να πετούν ανεύθυνα στα χωράφια και στους δρόμους ότι δεν τους χρειάζεται πια.

Για περισσότερες από 25(!) χωματερές σε όλο τον δήμο μίλησε μεταξύ άλλων στο Δ.Σ η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, τις οποίες κληρονόμησε -όπως υποστήριξε- από την προηγούμενη διοίκηση, που παρέλαβε και αυτή με τη σειρά της από την παλαιότερη διοίκηση και πάει λέγοντας…

Το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών στον δήμο Ωραιοκάστρου βρέθηκε αρκετές φορές στη δίνη της πολιτικής αντιπαράθεσης, κυρίως όμως κατά την περίοδο των… αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρόκειται όμως για μία καθημερινή «απειλή» για τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις, τους αγρότες αλλά και το περιβάλλον, καθώς πέραν της ρύπανσης που προκαλεί, αποτελεί μόνιμο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δυστυχώς, οι αποκαλύψεις για αυτοσχέδιες χωματερές δεν αποτελούν πλέον «είδηση» ούτε εκπλήσσουν τους πολίτες, οι οποίοι αρκεί να κάνουν μια βόλτα στα… πέριξ για να βρεθούν μπροστά σε έναν από τους πολλούς σκουπιδότοπους που υπάρχουν στον δήμο.

Οφείλει «χθες» η αντιδημαρχία Καθημερινότητας να προγραμματίσει τη διαχείριση και την αποκομιδή των σκουπιδιών – ογκωδών απορριμμάτων, η οποία ίσως θα μπορούσε να συνδυαστεί με μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,