Αντίθετος στην πρόταση Πολυχρονίδη για απεμπλοκή του δήμου από το Καρναβάλι δηλώνει ο Η. Τσακαλίδης

Αντίθετος με την απεμπλοκή της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου από το Καρναβάλι και την παραχώρηση της διαδικασίας οργάνωσης σε επιτροπή με συμμετοχή συλλόγων όπως πρότεινε στο Δ.Σ ο Ανέστης Πολυχρονίδης, δηλώνει στο Polites Oraiokastrou ο δημοτικός σύμβουλος της «Συνεργασία τώρα», Ηρακλής Τσακαλίδης.

«Καταρχάς θεωρώ ότι την ευθύνη της διοργάνωσης πρέπει να την έχει η διοίκηση του δήμου μέσω της αντιδημαρχίας Πολιτισμού» λέει ο κ. Τσακαλίδης και συνεχίζει: «ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρέπει να εργαστεί πάνω στο όλο concept και όχι να εκχωρήσει την ευθύνη του σε διάφορες επιτροπές».

Σημειώνεται ότι η διαφορετική άποψη που εκφράζει ενδοπαραταξιακά για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Τσακαλίδης, απορρέει από το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος έχει «ιδρώσει» στο παρελθόν για το Καρναβάλι του Ωραιοκάστρου.

Συνεδρίαση Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Ξάνθης στις 4/2/2015. Δεξιά ο τότε πρόεδρος του οργανισμού Πασχάλης Λυρατζης.

«Μαζί με τον συνάδελφο τότε αντιδήμαρχο πολιτισμού Πέτρο Αταμιάν και με την πολύτιμη συμβολή του γραφείου τύπου του δήμου μας που το εκπροσωπούσε η δημοσιογράφος Χρύσα Κυριακού, επισκεφθήκαμε αρκετές φορές την πόλη της Ξάνθης, πρώτα για γνωριμία με την δημοτική αρχή και στη συνέχεια για να διερευνήσουμε και να δρομολογήσουμε τη συνεργασία των δυο δήμων πάνω στο θέμα του καρναβαλιού».

«Είδαμε λοιπόν πως στήνεται το καρναβάλι, πότε ξεκινούν οι προετοιμασίες και ποιοι έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης. Μου έκανε εντύπωση που η σημερινή διοίκηση δεν εκμεταλλεύθηκε την όποια τεχνογνωσία είχαμε αποκτήσει τόσο ο κ. Πέτρος Αταμιάν όσο κι εγώ» καταλήγει ο πρώην αντιδήμαρχος Διοικητικού Οικονομικού.

Το καρναβάλι στο Ωραιόκαστρο με τη σύγχρονη μορφή του ξεκίνησε το 2015. Γίνεται μία εβδομάδα πριν το καρναβάλι της Ξάνθης, βάσει μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δήμων Ξάνθης και Ωραιοκάστρου.

Σημειώνεται ότι ο Ανέστης Πολυχρονίδης είχε πει στο Δ.Σ με αφορμή τις φερόμενες λιγότερες συμμετοχές συλλόγων και σχολείων στην καρναβαλική παρέλαση:

«Πρότασή μου είναι αυτό το πράγμα να μπει εκτός δήμου, να γίνει μια επιτροπή με τον Εμπορικό Σύλλογο, με συλλόγους γενικά, να απεμπλακεί ο δήμος από αυτή τη διαδικασία […] θα έχει μόνο ο δήμος τη λογική να κλείνει τους δρόμους και οτιδήποτε ζητηθεί. Φαίνεται καθαρά ότι παίζει μεγάλο ρόλο ποιοι εμπλέκονται μέσα στα πράγματα. Εγώ πιστεύω ότι αν θα γίνει μια επιτροπή εκτός δήμου θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία και μεγαλύτερη συμμετοχή».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,