Τρία τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Τρία είναι τελικά τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης και μια ακόμη γυναίκα -σύμφωνα με πληροφορίες- στην Αθήνα.

Το παιδί της 38χρονης, η οποία χθες διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, δεν πήγε τη Δευτέρα σχολείο αλλά την Τρίτη συμμετείχε σε εκδρομή του σχολείου του.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου είναι και η μητέρα του, σε απομόνωση. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση, όπως και η μητέρα του, με ήπια συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται πως στο σχολείο έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους για προληπτικούς λόγους, ενώ θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες.

Όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτη του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας αν και θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη στην οποία πήγαινε το παιδί, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα

“Για τα παιδια ειναι ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική. Είναι καθ’ υπερβολήν το ότι κλείνουμε ολο το σχολείο. Όμως θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στην έλευση του κορονοϊού στη χώρα μας, τόνισε πως δεν αποτελει έκπληξη αφού όπως σημείωσε, “ο ιός δεν σέβεται τα σύνορα”.Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,