Το τέλος των παράνομων χωματερών υπόσχεται ο Δήμος – ξεκίνησε καθαρισμό

Απέναντι στην παράνομη πρακτική του «πετάμε όπου βρίσκουμε ότι δε μας χρειάζεται» και ύστερα από καταγγελίες πολιτών, τηλεοπτικά ρεπορτάζ και αυτοψίες ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε επιτέλους, έστω και με πολύμηνη καθυστέρηση, να στείλει μήνυμα «μηδενικής ανοχής απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνταν τα προηγούμενα χρόνια».

Με δελτίο τύπου ενημέρωσε πως θα προχωρήσει «στον καθαρισμό παράνομων χωματερών, που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου» ξεκινώντας σήμερα από ένα οικόπεδο κοντά στον δημοτικό λαχανόκηπο, το οποίο είχε μετατραπεί σε παράνομη χωματερή.

«Φορτηγό του δήμου έκανε έξι δρομολόγια, για να απομακρύνει από το σημείο ξερά κλαδιά, στρώματα, μπάζα, ογκώδη απορρίμματα και κάθε λογής σκουπίδια, τα οποία επιβαρύνουν την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει το δελτίο τύπου, χωρίς όμως να διευκρινίζει που πήγαν όλα αυτά τα σκουπίδια αλλά και που θα πάνε τα υπόλοιπα από τις 27(!) χωματερές που αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σ. Δημητριάδου μιλώντας στο Δ.Σ.

Από την πλευρά του πάντως ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, ανέφερε πως σε αυτή τη φάση η προσπάθεια καθαρισμού των χώρων αυτών γίνεται με το προσωπικό και με τα μέσα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος Ωραιοκάστρου, υπογραμμίζοντας -για ακόμα μία φορά- «ότι η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος θα επέλθει μέσα από την ανάθεση του σκέλους της διαχείρισης των ογκωδών αντικειμένων σε ιδιώτη, σκοπό για τον οποίο έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του δήμου κονδύλια ύψους 500.000 ευρώ».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,