Επιστολή Δούμπαλα – Λαζαρίδη με «φαρμακερά» υπονοούμενα για Δ. Σαραμάντο

Ερωτήματα αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλεί η πρόσφατη …κοινή(!) επιστολή – δελτίο τύπου που είδε το φως της δημοσιότητας από δύο στελέχη διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων, του Γιώργου Λαζαρίδη και του Κυριάκου Δούμπαλα, από τη «αν.α.σ.α» (Π. Σκαρλάτος) και τη «Συνεργασία τώρα» (Αν. Πολυχρονίδης) αντίστοιχα, κατά του πρώην δημάρχου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντου. Τέσσερις ημέρες μετά τη ξεκάθαρη εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του δήμου Ωραιοκάστρου προς το πρόσωπο του Παντελή Τσακίρη για να αναλάβει τα ηνία του δήμου με διάφανη και χρηστή διοίκηση, τόσο ο κ. Λαζαρίδης (ο οποίος εκλέγεται) όσο και ο κ. Δούμπαλας (ο οποίος φαίνεται να μένει εκτός) καταγγέλλουν…«τακτικές παρασκηνίου» από τον κ. Σαραμάντο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι δύο παλιοί αυτοδιοικητικοί φαίνεται μέσα από τα όσα αναφέρουν στη γραπτή επιστολή τους, να καθιστούν …«ρυθμιστή»(!) του εκλογικού αποτελέσματος τον πρώην δήμαρχο και όχι το 70% των πολιτών του δήμου Ωραιοκάστρου που τάχθηκε αναφανδόν στο πλευρό του κ. Τσακίρη. Μάλιστα «κατηγορούν» τον κ. Σαραμάντο για «διάφορα παιχνίδια» αφήνοντας υπονοούμενα πως έγιναν τόσο εις βάρος τους, όσο και εις βάρος άλλων δημοτικών παρατάξεων, εν προκειμένω, αυτών με τις οποίες κατέβηκαν στις εκλογές οι δύο αυτοδιοικητικοί. Ακόμα, όπως φαίνεται στο τέλος της επιστολής «αποφασίζουν» και για την κάθοδο του κ. Σαραμάντου το 2023, «εγκαρδίως» ευχόμενοι καλή του επιτυχία.

Αδιαμφισβήτητα αυτή η «επιστολή – δελτίο τύπου» των κ. Λαζαρίδη και Δούμπαλα εναντίον του κ. Σαραμάντου προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση τη στιγμή μάλιστα που στα 25 και πλέον χρόνια αυτοδιοικητικής θητείας των δύο συμβούλων ουδέποτε -σύμφωνα με πολλούς- έβγαλαν μία ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου για οποιονδήποτε λόγο. Τι οδήγησε άραγε τα δύο στελέχη της «αν.α.σ.α.» και «Συνεργασία τώρα» να μιλήσουν για αυτό τώρα; Ποια είναι τα «διάφορα παιχνίδια» και ποιες οι «τακτικές παρασκηνίου» που αναφέρουν στην επιστολή τους; Οφείλουν να μιλήσουν ξεκάθαρα. 

Την ίδια ώρα ο νέος δήμαρχος Παντελής Τσακίρης φαίνεται να επενδύει στο πνεύμα της συναίνεσης και της συνεργασίας που όλοι ευαγγελίζονταν προεκλογικά για το καλό του τόπου…

Ακολουθεί η επιστολή Λαζαρίδη – Δούμπαλα

Κοινή δήλωση Κυριάκου Δούμπαλα και Γιώργου Λαζαρίδη
“Πρώην, αγαπητέ μας φίλε, Δημήτρη Σαραμάντο, Ξεκινήσαμε μαζί, οι τρεις μας, το 2002. Ιδρύσαμε τη δημοτική παράταξη «Ενωτική Προοπτική» και μαζί, κερδίσαμε τις εκλογές, στο δήμο Καλλιθέας. Έγινες δήμαρχος, μαζί διοικήσαμε καλά και οι πολίτες μας επανεξέλεξαν οι πολίτες το 2006. Συνεχίσαμε μαζί, να διοικούμε καλά και το 2010 με την προσθήκη του Ανέστη Πολυχρονίδη και της παράταξής του, «Ωραιόκαστρο Όραμα Δημιουργίας», ιδρύσαμε όλοι μαζί , την παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα». Εργαστήκαμε σκληρά όλοι μαζί και καταφέραμε να πείσουμε τους δημότες του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου να ανατρέψουν τον τότε δήμαρχο και να εκλέξουν εσένα ως νέο δήμαρχο. Παρά τις πολλές διοικητικές και οικονομικές αντιξοότητες, όλοι μαζί καταφέραμε να κρατήσουμε το δήμο Ωραιοκάστρου σε ένα καλό επίπεδο. Στις εκλογές του 2014, δεχθήκαμε σφοδρό πόλεμο, και παρά το γεγονός πως η παράταξή μας «Ωραιόκαστρο Τώρα», αναδείχθηκε πρώτη σε εκλογική δύναμη, οι ψηφοφόροι αποφάσισαν στο Β’ γύρο πως ο Αστέριος Γαβότσης είναι ο δήμαρχος που επιθυμούν.
Για τέσσερα χρόνια, κρατούσες την παράταξη όμηρο, των προσωπικών προβλημάτων και επιθυμιών σου, ενώ, όταν επιτέλους τον Αύγουστο του 2018 αποφάσισες πως θα ήσουν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, δεν έκανες το παραμικρό για να διαφυλάξεις την ενότητά μας.

Αντίθετα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έπαιξες διάφορα παιχνίδια εις βάρος μας, ακολουθώντας τακτικές παρασκηνίου, εναλλάσσοντας την υποστήριξή σου προς υποψηφίους δημάρχους, ανάλογα με τις πολιτικές σου επιδιώξεις, ποτέ στο φως της ημέρας, αγνοώντας τις αρχές της φιλίας και αμαυρώνοντας κάθε καλή ανάμνηση που είχαμε από τους κοινούς αγώνες μας για το καλό του τόπου μας. Στο αποκορύφωμά σου μετά το πέρας του Α’ γύρου επιτέλους εμφανίστηκες για να δώσεις συνέντευξη και να κάνεις πολιτική ανάλυση, φωτογραφίζοντας μέσα από αυτή τον νεοκλεγέντα δήμαρχο, περιγελώντας όμως όλους εμάς, που για πολλά χρόνια σε υπηρετήσαμε πιστά και αφοσιωμένα. 

Πρώην φίλε μας σε αποχαιρετούμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκλογές του 2023.”

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: