Ωραιόκαστρο:Απολύμανση στον στόλο των δημοτικών οχημάτων

Εργασίες απολύμανσης και σχολαστικού καθαρισμού διενεργήθηκαν σήμερα στα απορριμματοφόρα οχήματα αλλά και συνολικά στον στόλο των οχημάτων του δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και για την προστασία των εργαζομένων από τον νέο κορονοϊό.

«Συνολικά οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, πολλώ δε μάλλον οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας σηκώνουν καθημερινά ένα πολύ μεγάλο βάρος όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης. Ως δήμος λαμβάνουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα και η απολύμανση των απορριμματοφόρων οχημάτων μαζί με την ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας είναι ορισμένα από αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Συγχρόνως, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου όπως και η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να διαχειρίζονται τα οικιακά τους απορρίμματα με υπευθυνότητα και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμβάλλοντας και οι ίδιοι με τον τρόπο αυτό στην προστασία της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Το πρόγραμμα απολυμάνσεων, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης, αφορά όλα τα δημοτικά κτίρια και τους χώρους άθλησης που ανήκουν στη διοικητική ευθύνη του δήμου Ωραιοκάστρου.

Δεν ανακυκλώνουμε τον κορονοϊό!

Ειδικότερα όσον αφορά τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει εκδώσει τις ακόλουθες οδηγίες:
– Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης δεν ανακυκλώνονται και για αυτό δεν τα πετάμε στον μπλε κάδο.
– Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
– Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνο στον πράσινο ή γκρι κάδο και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου.
– Δεν πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.
– Δεν αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει, βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
– Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον δήμο για την παραλαβή τους.
– Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,