Κορονοϊός: «Σύνθετη άσκηση» η μεταφορά του Αγίου Φωτός

Σε σύνθετη άσκηση λόγω κορονοϊού εξελίσσεται η μεταφορά του Αγίου Φωτός, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το πρωί της Δευτέρας.

«Είναι μια πραγματικά σύνθετη άσκηση η οποία έχει να κάνει με το Άγιο Φως. Τόσο με το σκέλος μεταφοράς και τις συνεννοήσεις που πρέπει να κάνουμε με τις υπηρεσίες στο Ισραήλ όσο και με το θέμα της διασποράς του ανά την επικράτεια την ημέρα της Αναστάσεως. Επομένως έχουμε ένα σοβαρό  επιχειρησιακό πλάνο μπροστά μας και εκεί εστιάζουμε» είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφερόμενος για την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη βδομάδα πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τόνισε πάντως ότι προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα και στην Αγία Τριάδα της Πάτρας.

Επανέλαβε, τέλος, ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως φέτος ο εορτασμός του Πάσχα θα είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των ειδικών. «Η πίστη μας δεν δοκιμάζεται» λέμε σε όσους πιστούς έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες στις εκκλησίες.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,