Ωραιόκαστρο: Ομόφωνα πέρασε από το ΔΣ η μείωση των δημοτικών τελών

Ψηφίστηκε ομόφωνα η μείωση των δημοτικών τελών από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, δυνατότητα που έδωσε με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων της χώρας, να απαλλάξουν τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κορονοϊού από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

Η απαλλαγή ισχύει για το διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού Covid-19.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγές τελών, η οποία ελήφθη χτες βράδυ σε συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς, θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης των αντίστοιχων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για κάθε κατηγορία επιχείρησης.

Μόλις λήξουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊού, οι επιχειρήσεις θα κληθούν από τον δήμο Ωραιοκάστρου να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν το ακριβές χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα έχουν υποχρεωθεί να διακόψουν τη λειτουργία τους, ώστε τα ποσά τα οποία θα αντιστοιχούν στην περίοδο της απαλλαγής να συμψηφιστούν με μελλοντική χρέωση.

«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Θεσπίζουμε έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για όσες επιχειρήσεις δέχονται πλήγμα εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, διακόπτοντας υποχρεωτικά τη λειτουργίας τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού που έχουν θεσπιστεί. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε και πραγματικά θα τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης, οι επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,