Παντ. Τσακίρης: Την προηγούμενη Κυριακή φτάσαμε στην πηγή. Την ερχόμενη πίνουμε νερό.

Για τις πρώτες κινήσεις του εάν εκλεγεί δήμαρχος μίλησε σε συνέντευξη του στο Polites Oraiokastrou, ο νικητής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών Παντελής Τσακίρης.

Παράλληλα, ο κ. Τσακίρης δεν παρέλειψε να μιλήσει για συνεργασίες αλλά και να ασκήσει δριμεία κριτική στην νυν διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

– Ποιες είναι οι κινήσεις που θα κάνετε τις πρώτες εκατό ημέρες από την ώρα που θα αναλάβετε το αξίωμα του δημάρχου; 

Θα εστιάσω στην ανάγκη για αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται ο τόπος μας, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη για να δώσω ανάσα στους δημιουργικούς ανθρώπους του Δήμου μας.

Επιπρόσθετα, για κάθε νέο επιχειρηματία, αγρότη ή κτηνοτρόφο που θα θέλει να βάλει μπροστά μία επιχειρηματική πρωτοβουλία θα απαλλάσσεται για τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας της εντελώς από δημοτικά τέλη.

Τέλος, θα ενώσω τις δημοτικές μας ενότητες, ώστε κανένας συνδημότης μας να μην αισθάνεται αποκομμένος από τον Δήμο, βελτιώνοντας με στοχευμένες παρεμβάσεις τη διασύνδεση των δημοτικών ενοτήτων και κοινοτήτων με τις υπηρεσίες του Δήμου.

– Θα προτείνετε συνεργασία στις παρατάξεις που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο; Ισχύει το ίδιο και για την παράταξη του κ. Γαβότση; 

Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί από τώρα όσο πολιτικό ή παραπολιτικό ενδιαφέρον και αν έχει για τους αναγνώστες μας. Θα συνεργαστώ με εκείνες τις υγιείς δυνάμεις που θα βάζουν το καλό του Δήμου μας πάνω από τις προσωπικές επιδιώξεις τους.

Το ζήτημα θα είναι για μένα να διοικείται ο Δήμος Ωραιοκάστρου και μάλιστα με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Οι συνδημότες μου νοιάζονται για το παραγόμενο πολιτικό προϊόν και την ποιότητά του, για την ποιότητα ζωής που μπορούν να έχουν, όχι για τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

– Θεωρείτε ότι οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής; 

Κατ’ αρχάς, θέλω να δηλώσω απόλυτα ικανοποιημένος από τον πολιτικό πολιτισμό που επικράτησε μεταξύ των ανθυποψηφίων μου, παρά τον πόλεμο που όλοι μας είχαμε δεχτεί από τον απερχόμενο δήμαρχο.

Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και δεν ακολουθήσαμε τον κατήφορο του κ. Γαβότση. Για να απαντήσω στο ερώτημά σας όμως, η επιδίωξή μου από την αρχή αυτού του αγώνα ήταν να απευθυνθώ άμεσα και απευθείας στους συνδημότες μου χωρίς διαμεσολαβήσεις και χωρίς λογικές που ανήκουν στο παρελθόν.

Δεν αντιμετωπίζω τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου ως πρόβατα που απλά ακολουθούν πιστά έναν ποιμένα.

– Ποια από τα κακώς κείμενα της σημερινής διοίκησης χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης; 

Θα αξιοποιήσω κάθε υλικό και ανθρώπινο πόρο για να βελτιώσω την καθημερινότητα των συνδημοτών μου. Θα διεκδικήσω όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία για παρεμβάσεις υποδομής, βελτίωση της σχολικής στέγης, απομάκρυνση από τους δρόμους των αδέσποτων ζώων και βελτίωση της καθαριότητας παντού αλλά ειδικά στο Ωραιόκαστρο που αντιμετωπίζει συγκριτικά μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το ζήτημα της υδροδότησης και της ποιότητας νερού στη Μυγδονία και την Καλλιθέα είναι επίσης πολύ κρίσιμο για εμένα και από πολύ νωρίς θα αναλάβω σημαντικές πρωτοβουλίες για την άμεση βελτίωση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που επικρατεί.

– Τι θα λέγατε στους δημότες λίγες ώρες πριν από τις κάλπες; Ποιο είναι το μήνυμά σας; 

Την προηγούμενη Κυριακή φτάσαμε στην πηγή. Την ερχόμενη Κυριακή πίνουμε νερό. Ζητώ τη συστράτευση όλων των ανθρώπων του Δήμου μας για να ολοκληρώσουμε αυτό που πετύχαμε παρά τα εμπόδια, παρά τις δυσκολίες και παρά τις αμφιβολίες ορισμένων.

Σας καλώ όλους να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός. Σας καλώ να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στην μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχουμε ανάγκη, μακριά από παρωχημένες αντιλήψεις που μας έβλαψαν και μας πήγαν πίσω.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: