Τα σενάρια και οι ημερομηνίες για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Στη σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία προσανατολίζεται η κυβέρνηση. 

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις. Φαίνεται πως το σενάριο που κερδίζει έδαφος αυτή τη στιγμή, είναι η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν -εφόσον κριθεί απαραίτητο» είπε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δίνοντας προφανώς το κυβερνητικό στίγμα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαραίτητες θεωρούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, όπως επαναλαμβάνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια αποτελούν προτεραιότητα.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία, η κυρία Κεραμέως απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως και αρκέστηκε να πει ότι υπάρχουν σενάρια για την κάλυψη της ύλης.

Για να πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές έως τα μέσα Ιουλίου πρέπει να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με πληροφορίες τις 22 και 29 Ιουνίου.

«Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων» αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισημαίνοντας ότι η επαναφορά σε μία νέα πραγματικότητα θα γίνει σταδιακά.

 Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται να προκρίνεται η λύση για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να τηρηθούν όλοι οι κανόνες για την συνθήκες υγιεινής στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση η προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες τάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να βρεθούν από την πρώτη ημέρα όλοι οι μαθητές μαζί στα σχολεία. Ενδεχομένως να επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες κατά «κύματα» ώστε το πρώτο διάστημα να μπορούν να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την υγεία μαθητών και καθηγητών.

Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες μέσα στις τάξεις όπως να υπάρχουν – όπου μπορεί να γίνει – αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Οι ημερομηνίες των πανελλαδικών

«Από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οποιαδήποτε ημερομηνία για τις πανελλαδικές είναι πιθανή» τόνισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας χθες, το πρωί στο MEGA.

Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, τόνισε, γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ίσως με έναν τρόπο διαφορετικό με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

«Θα ακολουθήσουμε πλήρως τις υποδείξεις των ειδικών. Η Γ΄ λυκείου αποτελεί προτεραιότητα. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και των καθηγητών».

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλαδικές στα μέσα Ιουλίου ενώ αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις τόνισε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

«Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή – όπως είπε – είναι οι μαθητές της Γ΄ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές αλλά και η ομαλή μετάβαση των μαθητών όλων των υπόλοιπων τάξεων στην επόμενη σχολική χρονιά».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,