Ξεκίνησε τα ξημερώματα η γραμμή 56 «Ν.Σ.Σ – Ωραιόκαστρο» από τα ΚΤΕΛ (βίντεο-φώτο)

Η ώρα είναι 05:00 τα ξημερώματα στην πλατεία Τζαβέλα στο Παλαιόκαστρο.

Η παρουσία των δύο καινούργιων λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο τέρμα της γραμμής 56, λίγο πριν την έναρξη της βάρδιας, σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τον ΟΑΣΘ στο Ωραιόκαστρο μετά από περίπου 4 δεκαετίες και την αρχή μιας νέας για τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Είναι εννέα λεωφορεία για την γραμμή του Ωραιοκάστρου» λέει στο Polites Oraiokastrou ο κ. Μάκης, ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος κάθεται χαμογελαστός στο τιμόνι.

“Εννέα λεωφορεία στη γραμμή του Ωραιοκάστρου” λέει ο οδηγός

«Αυτό σημαίνει πρακτικά», συνεχίζει, «ότι είναι πιο γρήγορη η διαδρομή, ο κόσμος παίρνει μια βαθιά ανάσα σε ότι αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, αφού μέχρι τώρα ο ΟΑΣΘ δούλευε με 5 και πολλές φορές, αν χαλούσε κάποιο, με 4 λεωφορεία τη γραμμή».

Τα λεωφορεία είναι Mercedes με τρεις πόρτες, διαθέτουν 25 θέσεις καθήμενων και 60 όρθιων. Είναι σε λευκό χρώμα, καθαρά, απολυμασμένα και φέρουν πάνω τους το λογότυπο του ΚΤΕΛ. Έχει φυσικά το ακυρωτικό μηχάνημα των εισιτηρίων, σύστημα τηλεματικής καθώς και Wi-Fi για να μπορούν οι επιβάτες να σερφάρουν ελεύθερα στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του δρομολογίου.

Τηλεματική και wi-fi μέσα στο λεωφορείο

«Θεωρώ πως οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου θα δουν την αλλαγή αυτή με πολύ θετική ματιά, γιατί θα ζήσουν μία σωστή συγκοινωνία για τον τόπο, για τα παιδιά» αναφέρει επίσης στο Polites Oraiokastrou ο προϊστάμενος γραφείου κινήσεως, Στέργιος Κόνιαρης και καταλήγει:

«Θα πραγματοποιείται το 100% των δρομολογίων χωρίς αλλαγές, με ασφάλεια και προσοχή από τους έμπειρους οδηγούς που κάθονται στο τιμόνι. Το περιβάλλον είναι καθαρό, υπάρχει κλιματισμός, Wi-Fi και οι θέσεις είναι άνετες».

Η πρώτη επιβάτιδα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη στάση επί της Κομνηνού

Σημειώνεται εδώ ότι μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται ακόμα μία ενσωμάτωση γραμμής του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα της γραμμής 55 «Σταυρούπολη- Ωραιόκαστρο- Παλ. Συμμαχική Οδός- Ιωνία», που θα αναλάβει η «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» από κοινού με τον ΟΑΣΘ.

Το εσωτερικό του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

ΒΙΝΤΕΟ με το ξεκίνημα του πρώτου δρομολογίου της γραμμής «56 Ωραιοκάστρου» από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μετά από περίπου 40 χρόνια στον ΟΑΣΘ.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,