Επίθεση Πολυχρονίδη σε Τσακίρη: «Παίζετε πολιτικά παιχνίδια»…

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, δέχτηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο -το οποίο έγινε για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη- ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Αφορμή στάθηκε η αιφνιδιαστική αλλαγή μιας διάταξης από ολόκληρο τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου (ΔΗΚΕΩ), η οποία επιτρέπει πλέον την τοποθέτηση στη θέση του υπευθύνου του κολυμβητηρίου ενός τρίτου προσώπου, μη εκλεγμένου, ή που δεν ανήκει στο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, ένας κανόνας που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η αλλαγή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα», Ανέστη Πολυχρονίδη, να κάνει λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» του δημάρχου. Μάλιστα κάλεσε τον κ. Τσακίρη να μην «κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του» για ένα θέμα, το οποίο όπως σημείωσε με νόημα, «βγάζει μάτια».

«Υποκρύπτει άλλες λογικές τις οποίες εγώ δε συμφωνώ» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Πολυχρονίδης. «Έχω και τον λόγο που το λέω […] είναι πολιτικά παιχνίδια στα οποία δε θέλω να μπω.»

«Για εμένα πρέπει να είναι αιρετός, δεν είναι παίξε γέλασε η διοίκηση ενός κολυμβητηρίου.»

Η θέση του υπευθύνου του δημοτικού κολυμβητηρίου είναι ιδιαίτερα σοβαρή, νευραλγική, αλλά και άμισθη. Έχει τη μεγάλη ευθύνη για τα θέματα που σχετίζονται με την ευταξία, την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων αλλά και της κοστοβόρας συντήρησής τους, της καλής συνεννόησης με τους αθλητικούς συλλόγους του τόπου και πολλά άλλα ακόμα.

«Πολλές φορές βλέπω ότι υπάρχουν διακοσμητικά διοικητικά συμβούλια» απάντησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, και συνέχισε:

«Μπορεί να υπάρξει μια πολύ ωραία και ομαλή λειτουργία κολυμβητηρίου από άνθρωπο που επιθυμεί σφόδρα να συνεισφέρει σε αυτό το κομμάτι. Δεν αποκρύπτει απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα δίνουμε τον λόγο και σε αυτούς που δεν είναι αιρετοί υπό την έννοια της άμεσης εκλογής. […] Το τι υποκρύπτει μπορείτε να μας το πείτε γιατί εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω» κατέληξε ο κ. Τσακίρης.

«Έχουμε αρκετούς υπαλλήλους και έχουμε αρκετούς αιρετούς» επέμεινε ο κ. Πολυχρονίδης. «Διαλέξτε έναν από αυτούς [..] Πολιτικά παιχνίδια υποκρύπτονται και δε μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία […] θα το δούμε με το ορισμό που θα κάνετε. Δήμαρχε βγάζει μάτια η ιστορία. Θα ορίσετε άτομο και θα σας πω. Βάλτε αιρετό σας λέω, όχι ποιον, βάλτε αιρετό. Όχι τρίτο άτομο» απάντησε ο επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα».

Για το σκεπτικό της αλλαγής αυτής ζήτησε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης Ανατροπής», Γρηγόρης Εδιρνέλης. «Δηλαδή τι δε πήγαινε καλά με την προηγούμενη διοίκηση και την αλλάζουμε τώρα;» ρώτησε.

Στη θέση αυτή εδώ και πολλά χρόνια ήταν τοποθετημένος δημοτικός υπάλληλος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου «κουράστηκε μετά από τόσα χρόνια και ζήτησε την απαλλαγή του», κάτι που αμφισβήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της «αν.α.σ.α.» Θόδωρος Ματσουκατίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι τον οδήγησαν σε παραίτηση ζητώντας του τα «κλειδιά» του κολυμβητηρίου.  

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,