Τριήμερο Πρωτομαγιάς: Μέτρα ίδια με αυτά του Πάσχα

Μπορεί πλέον η συζήτηση για τον κορονοϊό να εστιάζεται στην άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ωστόσο στην κυβέρνηση με αφορμή το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ξεκαθαρίζουν πως τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι ίδια με αυτά του Πάσχα.

Ενδεικτικές είναι εξάλλου οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δε θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, θεωρώντας «βέβαιο ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα».

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο κρίσιμο από την Πολιτική Προστασία και τους λοιμωξιολόγους, λίγο πριν από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 4 Μαΐου, η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρουν πηγές της, θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για την αποφυγή του κινδύνου που ελλοχεύει για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παράδρομους των εθνικών οδών, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Φρένο και από τον Οικονόμου

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος έσπευσε να προλάβει όσους σκέφτονται να προγραμματίσουν εκδρομή-απόδραση σε εξοχικά και επαρχία το τριήμερο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα εκείνων που εφαρμόστηκαν έως τώρα, προσθέτοντας πως «υπάρχει ευσυνείδητη εφαρμογή τους, έχουμε εμπιστοσύνη στον πολίτη ότι θα τα τηρήσει».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,