Αλληλοκατηγορίες Δημητριάδου – Κανταρτζή για το ποιος πετάει μπάζα στη αυτοσχέδια χωματερή του “λαχανόκηπου”!

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε δύο δημοτικούς συμβούλους, διοίκησης και αντιπολίτευσης, με τις δυο πλευρές να εξαπολύουν αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους για το …ποιος πετάει μπάζα στην αυτοσχέδια χωματερή του «λαχανόκηπου»!

Στο τελευταίο -με τηλεδιάσκεψη- δημοτικό συμβούλιο, όλοι όσοι άκουσαν τον διάλογο μεταξύ της αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Σοφίας Δημητριάδου, και του δημοτικού συμβούλου της «Δύναμη Δημιουργίας», Βαγγέλη Κανταρτζή, έμειναν εμβρόντητοι.

«Πέρασα πριν από 15 ημέρες και είδα ένα βουνό και πριν από μια εβδομάδα κιόλας ήταν αυτοκίνητο του δήμου που άδειαζε» είπε σε κάποια στιγμή ο κ. Κανταρτζής προς την αντιδήμαρχο, «κατηγορώντας» την, εμμέσως πλην σαφώς, πως οχήματα του δήμου αδειάζουν μπάζα στην αυτοσχέδια χωματερή του «λαχανόκηπου».

«Εσείς εκεί που χτίζεται, στο castle mall, κάνετε κάτι πισίνες για το σχολείο κλπ., θέλετε λίγο να μου πείτε που πετάτε τα μπάζα σας; […] γιατί εγώ έχω καταγεγραμμένο αυτοκίνητό σας που έχει κάνει επίσκεψη στον λαχανόκηπο» ανταπάντησε η αντιδήμαρχος!

Τα όσα ακούστηκαν στην τηλεδιάσκεψη από τους δύο αιρετούς, προκαλούν ανησυχία και έντονο προβληματισμό, την ώρα μάλιστα που στον δήμο Ωραιοκάστρου υπάρχουν διάσπαρτες αυτοσχέδιες χωματερές που χαρακτηρίζονται ως «βραδυφλεγείς βόμβες».

Αυτό που επίσης έκανε εντύπωση, είναι ότι κανείς από τους υπόλοιπους αιρετούς δεν παρενέβει για διευκρινήσεις, μετά τα όσα ακούστηκαν.

Στο “περίμενε” ακόμα ταΠράσινα σημεία

Σε «αναμονή» βρίσκονται ακόμα τα λεγόμενα «πράσινα σημεία» στον δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για χώρους οργανωμένους, οριοθετημένους και διαμορφωμένους με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Από το 2016 είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα απορρίμματα, με τον κάθε δήμο να καταθέτει το τοπικό του σχέδιο προκειμένου να έχει τουλάχιστον ένα πράσινο σημείο. (Για να γίνουν αυτά τα πράσινα σημεία χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του ΦΟΔΣΑ και περιβαλλοντική αδειοδότηση από την ΠΚΜ)

Η ΠΚΜ από τέλη Ιουλίου του 2018 (επί προηγούμενης διοίκησης) είχε βγάλει δημόσια πρόσκληση από τη διαχειριστική αρχή, ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης κατασκευής πράσινων σημείων, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Όμως τα “πράσινα σημεία”, παρά τις διαβεβαιώσεις του τότε αντιδημάρχου καθαριότητας, Ηλία Ζιακούλη, δεν προχώρησαν.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,