Στον Δρυμό Πολυχρονίδης – Παπαστεργίου για τον δανειοθάλαμο «ΚΑΜΑΡΑ»

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη δημιουργία ενός νέου λατομείου τη στιγμή που λειτουργεί στα πεντακόσια μέτρα ήδη ένα μεγάλο» δήλωσε στο Polites Oraiokastrou ο επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, κατά την αποχώρησή του από το κτίριο της πρώην κοινότητας Δρυμού.

Είχε προηγηθεί περίπου μιας ώρας συνάντηση – ενημέρωση με τον πρόεδρο του Τοπικού, Κώστα Πατσαλά, για το μείζων θέμα του δανειοθαλάμου (λατομείου) στην ευρύτερη περιοχή του χωριού.

Ο κ. Πολυχρονίδης κατέστησε σαφές ότι η στάση της δημοτικής του παράταξης «είναι ξεκάθαρα αρνητική» και πως σε καμία περίπτωση «δεν ψηφίζουμε τη δημιουργία νέου λατομικού χώρου.»

«Υπάρχει το λατομείο» σημείωσε «και μπορεί να εξυπηρετηθεί από εκεί η κατασκευή του δρόμου. Οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας».

Επίσης ο κ. Πολυχρονίδης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και κάθε κινητοποίηση ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί νέος λατομικός χώρος. Να μην εγκλωβιστεί ο Δρυμός ανάμεσα σε δύο λατομεία.»

Τον επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα» συνόδευαν ο αντιπρόεδρος Τοπικού Παναγιώτης Καρατάκης και τα μέλη της “Συνεργασίας τώρα” Νίκος Πασσιάς και Γιώργος Χατζηαγόρου.

Να θυμίσουμε πως ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου με ανάρτησή του στο fb, την περασμένη Πέμπτη, ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή του στη δημιουργία νέου λατομικού χώρου (δανειοθαλάμου) για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Νέας Σάντας – Ασσήρου, μετά την απόφαση απόρριψης από το ΣτΕ της αίτησης -από τον Δ. Ωραιοκάστρου- ακύρωσης απόφασης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων, που αφορούσαν τη λειτουργία του.

Συνάντηση Κώστα Πατσαλά με Χρήστο Παπαστεργίου

Απολύτως σύμφωνα με τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας, του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των φορέων του τόπου, βρίσκει τα μέλη της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», με τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου να καλεί την Περιφέρεια «να βγει από το κρυφτούλι που παίζει και να πάρει καθαρή θέση» για το θέμα του δανειοθαλάμου.

«Η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου στο Polites Oraiokastrou μετά από αυτοψία στη θέση «ΚΑΜΑΡΑ» Δρυμού, και συνέχισε: «Nα δει, να προτείνει και να υλοποιήσει τις εναλλακτικές που υπάρχουν για να γίνει επιτέλους ο δρόμος Κιλκίς Θεσσαλονίκης που καρκινοβατεί, αλλά σε καμία περίπτωση εις βάρος του περιβάλλοντος και εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.»

«Η απόληψη των υλικών που χρειάζονται για να προχωρήσει το έργο του δρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, μπορεί να γίνει από το λατομείο του ΤΙΤΑΝΑ, όπως και ο ίδιος ο ΤΙΤΑΝΑΣ έχει προτείνει και αποδέχεται, και όχι εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο πια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα από τις χρηματοδοτήσεις του καινούργιου ΕΣΠΑ, και εμείς αντί να το αξιοποιήσουμε αυτό, πηγαίνουμε απέναντι.»

Σε ότι αφορά το κόστος, ανέφερε: «Το κόστος δεν είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο ΤΙΤΑΝΑΣ έχει προσφερθεί να δώσει τα υλικά που χρειάζονται χωρίς κανένα κέρδος για τον ίδιο, συνεπώς μιλάμε για μία μικρή επιβάρυνση. Που αν συγκριθεί με την καταστροφή που θα επέλθει εξ αιτίας της λήψης των υλικών από την περιοχή «Καμάρα», είναι ασήμαντη.»

Σχετικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε: «Ο κ. Τζιτζικώστας σε συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου να δουν αυτή την εναλλακτική λύση που προτείνει ο ΤΙΤΑΝΑΣ, να προχωρήσουν στις αλλαγές της σύμβασης όπου χρειάζονται, να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση του δρόμου μέσα από την εναλλακτική οδό που προτείνεται από όλους και από εμάς.»

«Ετοιμάζουμε ήδη επίκαιρη ερώτηση προς την Περιφέρεια, δυστυχώς ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν επιτρέπει άλλου είδους συζήτηση, αλλά έστω και έτσι εμείς θα θέσουμε τα ερωτήματα και το σκεπτικό για να κληθεί η Περιφέρεια να βγει από το «κρυφτούλι που παίζει και να πάρει καθαρή θέση.»

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,