Δ. Ωραιοκάστρου: Ανοίγουν τη Δευτέρα Α’- Β’ Λυκείου και Γυμνάσια

(φώτο Σάββατο 16/05/2020 – 09.00 πμ)

Μετά το «ποδαρικό» της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, ακολουθούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου αλλά και των γυμνασίων.

Εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως την καθαριότητα των αύλειων χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων (φώτο), η διοίκηση του δήμου δηλώνει καθόλα έτοιμη να υποδεχτεί τους μαθητές «με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας που έχουν προβλέψει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Polites Oraiokastrou η πρόεδρος ΔΣ και δημοτικής επιτροπής Παιδείας, Λία Δρόσου.

«Μάσκες, αντισηπτικά για παιδιά και καθηγητές, υγρά κρεμοσάπουνα για τις τουαλέτες, σχολαστικός καθαρισμός το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, θα υπάρχουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους» σημειώνει η δημοτική σύμβουλος, και συνεχίζει:

Λία Δρόσου

«Σίγουρα έχουμε μπροστά μας μια απαιτητική περίοδο με πολλές ευθύνες που μπορεί κάποιες φορές να μας αγχώνουν. Αν όμως επικεντρωθούμε στις ανάγκες των μαθητών και προσπαθήσουμε από κοινού για την ασφαλή επανένταξη τους, θα βρούμε όλοι το κίνητρο για να παραμείνουμε αισιόδοξοι και οργανωμένοι. Είμαστε και θα είμαστε καθημερινά δίπλα στους μαθητές του Δήμου μας, στο σύλλογο διδασκόντων αλλά και σε όλους τους συλλόγους γονέων».

Σε ό,τι αφορά το θέμα προσαρμογής του παιδιού στο σχολείο μετά την καραντίνα, η κ. Δρόσου τόνισε πως «τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολικό περιβάλλον τόσο για τη συναισθηματική τους ασφάλεια, όσο και για την κοινωνική τους προσαρμογή – αλληλεπίδραση μετά από την περίοδο καραντίνας».

1ο Λυκείου Ωραιοκάστρου
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,