Π. Σκαρλάτος: «Οι νεότερες γενιές οφείλουμε να απαιτούμε το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη και τη διεθνοποίηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας»

Το δικό της μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την ημέρα μνήμης έστειλε με ανάρτησή της στα social media η δημοτική παράταξη «αν.α.σ.α.» και ο επικεφαλής Παντελής Σκαρλάτος:

«Η επέτειος μνήμης της 19ης Μαΐου εκπέμπει ένα δυνατό μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα. Χρέος μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους 353.000 και πλέον προγόνους μας, που εξοντώθηκαν από το Τουρκικό κράτος.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σηματοδότησε την εκδίωξη των Ελλήνων από τις αρχέγονες εστίες τους. Τιμούμε τη μνήμη του μαρτυρικού ποντιακού Ελληνισμού που κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να κρατήσει τις ρίζες, τις αξίες, τη γλώσσα και τον πολιτισμό του και να διατηρήσει τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων.
Οι νεότερες γενιές οφείλουμε να απαιτούμε το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη και τη διεθνοποίηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας.»

– Σήμερα στις 19.00 η Δημοτική Παράταξη «αν.α.σ.α.» του Δήμου Ωραιοκάστρου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, απέναντι από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου, εκφράζοντας ελάχιστο φόρο τιμής.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,