ΠKM: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Πνευματικό της Νεοχωρούδας – Μένουν 200 χιλιάρικα στα ταμεία του Δήμου

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2020 εντάχτηκε τελικά το έργο της αποκατάστασης του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας.

Έτσι ενώ το ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την τοπική πολιτιστική ζωή της Κοινότητας της Νεοχωρούδας, προϋπολογισμού 237.000 ευρώ, αρχικά προβλεπόταν να υλοποιηθεί με ιδίους πόρους του δήμου Ωραιοκάστρου, τώρα εντάσσεται στο εγκεκριμένο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξοικονομώντας περίπου 200.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

«Το είπαμε, το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ούτε ένα ευρώ χαμένο. Πετύχαμε να γλιτώσουμε το ποσό των 237.000 ευρώ για λογαριασμό του Δήμου μας, εντάσσοντας το κρίσιμο έργο της αποκατάστασης του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2020. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε ιδίους πόρους και επομένως θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το επιπλέον αυτό ποσό σε άλλες κρίσιμες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Σήμερα, δεν έχουμε τον πακτωλό χρημάτων που κάποτε έρεε άφθονα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό μας κάνει περισσότερο αποτελεσματικούς στην ορθολογική διαχείριση υπαρχόντων πόρων, αλλά και περισσότερο αποφασιστικούς στη διεκδίκηση νέων. Πορευόμαστε όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε από την αρχή και έτσι πρόκειται να συνεχίσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας καταστράφηκε τον Μάρτιο του 2016, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε κατά τη προσπάθεια διάρρηξης σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο στην πρόσοψή του κτιρίου.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,