Μέχρι τη Βουλή έφτασε το θέμα των χωματερών στον Δ. Ωραιοκάστρου!

Μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων έφτασε τελικά το θέμα των «παράνομων χωματερών» του δήμου Ωραιοκάστρου.

Την περασμένη Πέμπτη, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τις παράνομες χωματερές που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες στον δήμο Ωραιοκάστρου, χωρίς η αρμόδια αντιδημαρχία Καθημερινότητας να μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση.

Ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Απόστολος Αβδελάς

Όπως σημείωσε με νόημα ο κ. Αβδελάς:

«Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, βρίθει η περιοχή τους παράνομων χωματερών. Το φαινόμενο δημιουργίας παρανόμων χωματερών εκεί είναι συνεχές και διαχρονικό. Αν και πρωταρχικός σχεδιασμός της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι ο καθαρισμός εκείνων οι οποίες βρίσκονται εντός Διοικητικών ορίων του Δήμου, εντούτοις, αυτό είναι κατ΄ ουσίαν ανέφικτο, λόγω του ότι, προκύπτουν και νέες, κατά καιρούς. Οι κάτοικοι αιτούνται οριστικής  επίλυσης του ζητήματος αλλά και αστυνόμευσης για να μην προκύπτουν νέες σε διάφορα σημεία, εντός των γεωγραφικών ορίων του συγκεκριμένου Δήμου.»

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ρωτάει τον κ. Θεοδωρικάκο «σε ποιες ενέργειες, ως τώρα, έχουν προβεί οι Δημοτικές Αρχές Ωραιοκάστρου (νυν και τέως), προκειμένου  να  αντιμετωπίσουν  το  ακανθώδες  ζήτημα  των  παράνομων  χωματερών  στην περιοχή τους και σε ποιες συμπληρωματικά, προτίθενται οι νυν δημοτικές Αρχές να προβούν, προς επίλυση του ως άνω προβλήματος;».

659-Η-ΕΡΩΤΗΣΗ-Παράνομες-χωματερές-Δήμου-Ωραιοκάστρου-1

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,