Ωραιόκαστρο: Φιλία, ανακύκλωση και παιχνίδια στη Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών

Η φιλία, η ανακύκλωση και η ευγενής άμιλλα κυριάρχησαν αυτή την εβδομάδα σε τμήματα του προγράμματος «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών 5-12 ετών»του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δεκάδες παιδιά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία Covid-19.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, που τιμάται στις 30 Ιουλίου κάθε χρόνο, οι μικροί μαθητές έφτιαξαν ένα χάρτινο λουλούδι. Συζήτησαν μέσα στην τάξη για τη φιλία και τους φίλους και στη συνέχεια έγραψαν στα πέταλα του λουλουδιού με ποιές λέξεις αντιλαμβάνονται τη φιλία.

Το δημιουργικό ταξίδι μεταξύ των φίλων – μαθητών συνεχίστηκε συντροφιά με πλάσματα από τον κόσμο της θάλασσας! Τα παιδιά χρησιμοποιώντας χαρτόνια κατασκεύασαν ένα χοντροκέφαλο χταπόδι και μικρά ψαράκια, με τα οποία στόλισαν την τάξη τους.

Το ταξίδι τους στον κόσμο του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε με… λαχταριστά παγωτά, τα οποία τα παιδιά τα ζωγράφισαν ακριβώς όπως τα φαντάστηκαν!

Σε άλλο τμήμα το θέμα που απασχόλησε τα παιδιά ήταν η ανακύκλωση. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οφέλη της και στη συνέχεια κατασκεύασαν κάδους ανακύκλωσης. Επίσης, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χαρτί σχεδίασαν αφίσες τις οποίες ανάρτησαν σε διάφορα σημεία στον προαύλιο χώρο του σχολείου, για να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά για την ανακύκλωση.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός αυτοσχέδιου επιτραπέζιου παιχνιδιού, με ερωτήσεις για το περιβάλλον και την προστασία του.

Λία Δρόσου – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ.Ω.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: