Δρυμός: Η κόντρα Κοινότητας – Ενωτικής Κίνησης για τα σκουπίδια και η …«ομπρέλα προστασίας» της διοίκησης

Η άμεση απάντηση από πλευράς κεντρικής διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου στο χθεσινό «επιθετικό» δελτίο τύπου της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού -που για πολλούς στρέφεται μόνο κατά του (επί σειρά ετών) προέδρου της Κοινότητας Δρυμού- φαίνεται να στοχεύει σε δύο πράγματα. Πρώτο στην ενημέρωση των πολιτών για τις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου προκειμένου να μη γίνει ακριβώς «ο Δρυμός χώρος απόθεσης σκουπιδιών» και δεύτερο, να υψώσει μια αυτοδιοικητική «ομπρέλα προστασίας» πάνω από τον Κώστα Πατσαλά.

«Ο Δρυμός δεν είναι χώρος απόθεσης σκουπιδιών»

Η «Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού» με δελτίο τύπου επέρριψε ευθύνες για τις εικόνες με μπάζα και σκουπίδια σε συγκεκριμένα σημεία του χωριού (γήπεδο, σιλό – Τσούκες) στη «διοίκηση της Κοινότητας» και κατ’ επέκταση(;) στη διοίκηση του δήμου.

Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά για την Τοπική Αρχή και για …κάποιους σήμερα «χωρίς όραμα»:

«Καλούμε την Τοπική Αρχή να αναλογιστεί για τις ευθύνες της στην υποβάθμιση του Δρυμού και να βγει από την κατάσταση του “αυτόματου πιλότου” που βρίσκεται. Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού δηλώνει ότι ο αγώνας της για καλύτερες μέρες του χωριού μας θα είναι συνεχής.»

Η απάντηση από τη πλευρά της διοίκησης

Σε λιγότερο από 24ώρες ήρθε η απάντηση από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου: «όχι μόνο δεν αγνοούμε τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται το, αν μη τι άλλο, άστοχο δελτίο τύπου αλλά προηγούμαστε των προβλημάτων φροντίζοντας να δίνουμε λύσεις και να αναδεικνύουμε τον Δρυμό, όπως και όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, μέσα από μια αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε τοπική αρχή.»

Ακολουθούν τα δύο δελτία τύπου. Της διοίκησης του δήμου και της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού:

Δήμος Ωραιοκάστρου – Δελτίο Τύπου

“Με λύπη διαβάσαμε σε πρόσφατο δελτίο τύπου της τοπικής παράταξης Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού ότι η σημερινή διοίκηση στερείται οράματος. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι εμπνευστές του ως άνω δελτίου με βάση τέσσερις παρατηρήσεις που κατά τους ίδιους δείχνουν την αβλεψία της  διοίκησης. Ωστόσο, φαίνεται ότι κατά την συγγραφή του αγνοούσαν την πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο Δήμος πάνω στα ζητήματα στα οποία αναφέρονται. Και τούτου γιατί:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει «μπαζότοπος» οι Τσούκες. Έχει ήδη δρομολογηθεί η απομάκρυνση των χωμάτων που εναποτέθηκαν εκεί προσωρινά και σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε πολλές φορές τονίσει, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το περιβάλλον από την όποια ασυνειδησία με κάθε μέσο.
  2. Για το γήπεδο ποδοσφαίρου εντάξαμε και ήδη το Φθινόπωρο αναμένεται να υλοποιήσουμε επανασπορά του γηπέδου ενώ με την υπηρεσία Ύδρευσης ήδη σχεδιάζουμε και την αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησής του.
  3. Για τον χώρο των ΣΙΛΟ προχωρήσαμε πριν λίγο καιρό στην τυπική ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου στην πλήρη κυριότητα του Δήμου ενώ χάρη σε ενέργειες της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας λύσαμε και το πρόβλημα με το συσσωρευμένο αλάτι.
  4. Τέλος, για το χώρο του θεάτρου, μόλις πριν 3 βδομάδες, διοργανώσαμε μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δρυμού μία εκδήλωση υψηλού ποιοτικά επιπέδου τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας για την οποία ακόμη λαμβάνουμε επαίνους από τον κόσμο που την παρακολούθησε και ο οποίος για μας αποτελεί τον πιο σημαντικό κριτή της δουλειάς που καθημερινά γίνεται.

Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι όχι μόνο δεν αγνοούμε τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται το, αν μη τι άλλο, άστοχο δελτίο τύπου αλλά προηγούμαστε των προβλημάτων φροντίζοντας να δίνουμε λύσεις και να αναδεικνύουμε τον Δρυμό, όπως και όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, μέσα από μια αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε τοπική αρχή.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΡΥΜΟΥ – Δελτίο Τύπου

Ο Δρυμός δεν είναι χώρος απόθεσης σκουπιδιών.

Κάποιοι με όραμα πριν χρόνια:
1. Αποφάσισαν ότι θα μπορούσε να δωθεί ζωή σε δημοτική έκταση στην περιοχή Τσούκες και έτσι δημιουργήσαν ένα χώρο πολιτισμού, με το ανοιχτό θέατρο και χώρο ανοιχτών συναυλιών πλησίον αυτού.
2. Αποφάσισαν την μετεγκατάσταση και τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού χώρου με το καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου αρχικά και συνοδές χρήσεις στο μέλλον.
3. Πίστεψαν ότι ο χώρος των σιλό θα μπορούσε ενώσει τα δυό διαμάντια, τον χώρο πολιτισμού με τον χώρο αθλητισμού και με αυτό τον τρόπο δόθηκε τέλος στην αποθήκευση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων νιτρικής αμμωνίας στα όρια του οικισμού.
Για να αξιοποιηθούν από τους κατοίκους τα σιλό, δαπανήθηκαν χρήματα για την αγορά τους για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τόσο για τις ανάγκες του Δρυμού όσο και της ευρύτερης περιοχής συμπληρωματικά των δυο χρήσεων.

Κάποιοι χωρίς όραμα σήμερα :
1. Οι Τσούκες αξιοποιούνται ως μόνιμος μπαζότοπος μερικά μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου!
2. Το γήπεδο ποδοσφαίρου σε παρακμή ακατάλληλο για χρήση!
3. Ο χώρος των σιλό, χρησιμοποιείται ως εργοτάξιο του Δήμου και προφανώς όπως ως δείχνουν και οι φωτογραφίες ως τόπος διαλογής σκουπιδιών!
4. Ο χώρος του ανοιχτού θεάτρου αλλά και ο χώρος ανοιχτών συναυλιών αφύλακτοι αξιοποιείται ελάχιστα σαν κάποιοι να μην τους θέλουν!

Η Διοίκηση της Κοινότητας γιατί κάνει ότι δεν τα γνωρίζει;

Τόσους μήνες που από τη θέση της αντιπολίτευσης τους ζητάμε λύση γιατί δεν κάνει τίποτα;

Στο βιολογικό της Λητής η Διοίκηση έκανε μηνύσεις για την απόθεση σκουπιδιών, στις Τσούκες του Δρυμού γιατί δεν κάνει το ίδιο;

Ο κάτοικος του Δρυμού αξίζει το καλύτερο για το χωριό του, το σπίτι του, την οικογένεια του.

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από την επανεκλογή της ίδιας Διοίκησης στην Κοινότητα χωρίς να υπάρχει θέληση να γίνουν έργα, σε ένα μεγάλο χωριό που πληρώνει δημοτικούς φόρους και όλες τις υποχρεώσεις του στο Δήμο.

Καλούμε την Τοπική Αρχή να αναλογιστεί για τις ευθύνες της στην υποβάθμιση του Δρυμού και να βγει από την κατάσταση του “αυτόματου πιλότου” που βρίσκεται.

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού δηλώνει ότι ο αγώνας της για καλύτερες μέρες του χωριού μας θα είναι συνεχής!”

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,