Κλείνουν παιδικοί σταθμοί της ΔΗΚΕΩ – Στην ανεργία 11 εργαζόμενοι;

Στην ανεργία φαίνεται να οδηγούνται 11 εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΩ αφού η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας δύο παιδικών σταθμών σε Δρυμό – Μελισσοχώρι καθώς και ενός ΚΔΑΠ στο Παλαιόκαστρο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο τελευταίο Δ.Σ ο πρόεδρος Αναστάσιος Πανιώρης: «Στην περίπτωση των τριών παιδικών σταθμών επί συνολικής δυναμικότητας 73 ατόμων τα voucher που υπάρχουν είναι μόνο 31 και για τους τρεις σταθμούς, γεγονός που συγκρινόμενο με το κόστος λειτουργίας των τριών σταθμών καθιστά απαγορευτική τη λειτουργία.»

Το θέμα λοιπόν είναι, αν αυτό οδηγήσει στη μείωση προσωπικού και κατ επέκταση στη μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου (12μηνες) οι οποίες έληξαν αυτοδίκαια στις 31 Αυγούστου 2020.

Σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των γονέων, αποφασίστηκε:

H συνέχιση της λειτουργίας του Π.Σ. Λητής για δύο λόγους:

α) Ο Π.Σ. Λητής είναι μεγαλύτερος και μπορεί να εξυπηρετήσει και τους γονείς του Δρυμού ,τα παιδιά των οποίων θα φροντίσει η επιχείρηση να μεταφέρονται στη Λητή με μισθωμένο μέσο μεταφοράς.

β) Οι γονείς του Π.Σ. Μελισσοχωρίου θα εξυπηρετηθούν από τον Π. Σ. Μελισσοχωρίου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου (ΔΟΠΠΑΩ) που υπάρχει στο Μελισσοχώρι.

Όσον αφορά στο κλείσιμο του ΚΔΑΠ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ το οποίο -σύμφωνα με τη διοίκηση- έχει μεγάλο λειτουργικό κόστος:

«Επί συνολικής δυναμικότητας 80 ατόμων συνέλεξε μόλις 27 voucher, τα οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ΚΔΑΠ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ». Ακολουθούν όλα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ στο τελευταίο ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης:

6Ν5ΦΟΛΠ7-ΠΝΒ

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,