Δ. Ωραιοκάστρου: Εκατοντάδες παιδιά χωρίς voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Περίπου το 37% των παιδιών του δήμου Ωραιοκάστρου που οι γονείς τους έκαναν αίτηση για δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», δεν έλαβαν voucher!

Σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες που αναρτήθηκαν από την ΕΕΤΑΑ, στον δήμο Ωραιοκάστρου κατατέθηκαν συνολικά αιτήσεις για 1697 παιδιά. Από αυτά, μόνο τα 1066 παιδιά έλαβαν voucher για δωρεάν φιλοξενία. Τα 631 παιδιά, αν και είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, απορρίφθηκαν, δηλαδή «δεν λαμβάνουν αξία τοποθέτησης, λόγω χρηματοδότησης» σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ.

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών στον δήμο Ωραιοκάστρου, που για πρώτη φορά φέτος, αν και ο φάκελός τους ήταν πλήρης, δεν θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις αντίστοιχες δομές.

Δυστυχώς φαίνεται να δημιουργείται μεγάλο οικονομικό – κοινωνικό πρόβλημα στους γονείς που εδώ και πολλά χρόνια ήταν ωφελούμενοι του προγράμματος και τώρα μένουν εκτός.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,