Σχολικά γεύματα από την έναρξη της χρονιάς – Τι θα γίνει με το Ωραιόκαστρο

Χωρίς καθυστερήσεις θα δοθούν φέτος ζεστά γεύματα σε περισσότερα από 185.000 παιδιά σε 1.227 σχολεία σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για πρώτη φορά, αυτή τη σχολική χρονιά, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα από τον πρώτο μήνα του σχολικού έτους, ενώ, τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, η διανομή των γευμάτων γινόταν αρχές Νοεμβρίου, περίπου δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι.

Τι θα γίνει με το Ωραιόκαστρο;

Ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία, εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Ωραιοκάστρου μόνο στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας. Το Polites Oraiokastrou πριν από λίγες ημέρες είχε θέσει το ερώτημα στην πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Λία Δρόσου.

Η πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Λία Δρόσου

«Ως διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου κινήσαμε ενέργειες ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, προκειμένου να διανέμονται ζεστά γεύματα και στους μικρούς μαθητές των σχολείων στην πόλη του Ωραιοκάστρου, καθώς μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία μόνο από τις Δ.Ε. Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Μάλιστα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, τις τελευταίες δύο εβδομάδες συναντήθηκε δύο φορές με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και συζήτησαν για το ζήτημα ώστε να ικανοποιηθεί. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, με στόχο και στα παιδιά των σχολείων του Ωραιοκάστρου να διανέμονται ζεστά γεύματα.» 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως για τον Δ. Ωραιοκάστρου στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 1.339 μερίδες ζεστού φαγητού.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,