Η ξαφνική( ; ) παραίτηση του αντιδημάρχου Ιωσηφίδη και η διοίκηση Τσακίρη

Ο Δαμιανός Ιωσηφίδης παραιτήθηκε ξανά. Ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στα θέματα «Πολιτικής Προστασίας», «Αθλητισμού» αλλά και «Πολιτισμού» (θέση που είχε προστεθεί πολύ πρόσφατα στη λίστα των αρμοδιοτήτων του), πρωτοκόλλησε την απόφαση του χθες το πρωί στο δημαρχείο του Ωραιοκάστρου.

Αιφνίδια; Όσοι γνωρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των αθλητικών συλλόγων του δήμου σχετικά με τη διανομή ωρών χρήσης των κλειστών – ανοιχτών χώρων άθλησης και τη λειτουργία τους, θεωρούν πως όχι. Αναφέρουν πως αυτές στάθηκαν αφορμή και πως ήταν θέμα χρόνου η αποχώρηση του κ. Ιωσηφίδη από τις (άμισθες) θέσεις ευθύνης που κατείχε.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν οι εξελίξεις αυτές να τον οδήγησαν να «συγκρουστεί» -εμπλοκή που άγγιξε τα όρια του καβγά- με τη διοίκηση του δήμου. Αληθεύουν όμως αυτά; Είναι έτσι τα πράγματα;

Επί του παρόντος ο κ. Ιωσηφίδης αποφεύγει να πει τι τον οδήγησε ουσιαστικά στη δεύτερη παραίτηση, μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Σημειώνεται ότι ο δημοτικός σύμβουλος της «Πολιτεία με Όραμα», είχε παραιτηθεί μόλις δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του (Νοέμβριος 2019) από πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, καταγγέλλοντας (αναδημοσιεύτηκε σε πολλά ηλεκτρονικά μέσα) μεγάλα προβλήματα σε ένταση και έκταση που αφορούν τους δημότες της Δ.Ε Μυγδονίας και Καλλιθέας.

Είχε κάνει λόγο για ελλιπή λειτουργία του βιολογικού Λητής, έλλειψη προσωπικού, χρηματοδότηση μη επιλέξιμων δαπανών έργων που υλοποιούνται και αυτών που πρόκειται να εκτελεστούν, λειψυδρία Δ.Ε. Καλλιθέας κ.α, προβλήματα για τα οποία η αντιμετώπισή τους απαιτεί τεράστια χρηματικά κεφάλαια τα οποία -όπως έλεγε- δεν υπάρχουν. 

Το γεγονός, πάντως, είναι ότι η δεύτερη παραίτηση του αντιδημάρχου Δαμιανού Ιωσηφίδη, λίγες ημέρες μετά την αντιδημαρχία Πολιτισμού, οδηγεί για ακόμα μία φορά στην ανατροπή των ήδη λεπτών ισορροπιών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στο μέτωπο της δημοτικής αρχής επικρατεί εύλογη ανησυχία, με τον Παντελή Τσακίρη να θέλει από τη μία να «σπάσει αυγά» όπου χρειάζεται, από την άλλη να θέλει κρατήσει τις (αριθμητικές) ισορροπίες που χρειάζονται, για την υλοποίηση του προγράμματος του. Είναι δύο διαφορετικά καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Γίνεται;

Οψόμεθα…

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,