Ωραιόκαστρο: Διαμαρτυρία στο δημαρχείο για τους συμβασιούχους της ΔΗΚΕΩ

Διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου για την αναστολή λειτουργίας ΚΔΑΠ και Παιδικών Σταθμών της ΔΗΚΕΩ με αποτέλεσμα τη μη ανανέωση συμβάσεων 11 εργαζομένων πραγματοποίησε το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, Ν. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «η διοίκηση επικαλείται έλλειψη χρημάτων και μεγάλη μείωση στον αριθμό των παιδιών αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις στους συναδέλφους προ τριμήνου ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας τους, προχώρησε στο κλείσιμο των δομών και στις απολύσεις τους με στόχο από ότι φαίνεται το περαιτέρω άνοιγμα πεδίου κερδοφορίας για παλαιούς και νέους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Άλλωστε η δημοτική αρχή δια του δημάρχου το Δεκέμβρη του 2019 σε συνεδρίαση ΔΣ δήλωσε τη βούληση της να προχωρήσει σε κλείσιμο των δομών.»

Όπως αναφέρεται επίσης, μετά από πίεση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Οργανισμών, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε έκτακτο ΔΣ (αύριο στις 18.30) για το θέμα. «Παρ’ όλο που ζητήθηκε να γίνει δια ζώσης» συνεχίζει η ανακοίνωση «η διοίκηση εμμένει στην τηλεσυνεδρίαση (γιατί άραγε;)».

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,