Χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ για τις δομές της ΔΗΚΕΩ ζητά ο Π. Τσακίρης – Αναβολή συζήτησης του θέματος για τους συμβασιούχους στο έκτακτο ΔΣ;

Την αναβολή του θέματος που αφορά την αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ Παλαιοκάστρου και των Παιδικών Σταθμών (Μυγδονίας – Καλλιθέας) της ΔΗΚΕΩ, με αποτέλεσμα τη μη ανανέωση των συμβάσεων 11 εργαζομένων, αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να ζητήσει στο αυριανό έκτακτο ΔΣ, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τσακίρης πρόκειται να απευθυνθεί στο Υπ. Εσωτερικών, πιέζοντας μέσω ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, ώστε να διασφαλιστεί χρηματοδότηση των δομών της ΔΗΚΕΩ και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης.

Πάντως, πριν από λίγη ώρα, με δελτίο τύπου του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, αναφέρει πως στην πρωινή συνάντηση που είχε με τον Π. Τσακίρη: « Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στην αντιπροσωπεία του σωματείου ότι στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να επικυρώσει την απόφαση της δημοτικής επιχείρησης για απολύσεις των συναδέλφων και ότι θα ψάξει για χρηματοδότηση, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να υπογράφουν άμεσα οι συμβάσεις εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δηλώνουν ότι δεν επαναπαύονται από τα ευχολόγια του δημάρχου και θα απαιτήσουν στο αυριανό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να παρθεί ομόφωνη πολιτική απόφαση του για την άμεση ανανέωση των συμβάσεων.»

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,