Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων από το 4ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τις ελλείψεις και τα σημαντικά κενά της νέας σχολικής χρονιάς. Ακολουθεί η επιστολή:

==========

Θέμα: Δυσλειτουργία σχολικής μονάδας

Αξιότιμοι,

Γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας που υπάρχει και σύμφωνα με αυτό θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η έναρξη της οποίας μετατέθηκε από τις 7 Σεπτεμβρίου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού κα. Κεραμέως όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη και λειτουργία των σχολείων. Μάλιστα υπήρχε παρότρυνση των γονέων να γράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο για να μην έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες (γιαγιάδες- παππούδες).

Πάραυτα, στις 11 Σεπτεμβρίου ενημερωθήκαμε ότι στο σχολείο μας υπάρχουν τέσσερα (4) κενά σε δασκάλους τμημάτων (ΠΕ 70) και δύο (2) σε ειδικότητες (εικαστικά 17 ώρες και θεατρικής αγωγής 8 ώρες). Δηλαδή, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τέσσερα τμήματα δεν θα είχαν δάσκαλο κι ακόμα μέχρι και σήμερα δεν έχουν!

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στις 11 και στις 14 Σεπτεμβρίου, εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την έναρξη του σχολείου χωρίς δασκάλους και τον κίνδυνο που ελλοχεύει, μας απάντησαν ότι έχουμε δίκιο, γνωρίζουν το πρόβλημα του σχολείου οι ίδιοι αλλά και το Υπουργείο Παιδείας. Υπήρξε δε διαβεβαίωση ότι λόγο των πολλών κενών που υπήρχαν στη σχολική μας μονάδα θα είχαμε προτεραιότητα στην κάλυψη τους στη δεύτερη φάση προσλήψεων των αναπληρωτών.

Φτάσαμε σήμερα, στη δεύτερη φάση, όπου ενημερωνόμαστε ότι θα τοποθετηθούν στο σχολείο μας ΜΟΝΟ τρεις (3) από τους τέσσερις δασκάλους και μία ειδικότητα -αυτή της θεατρικής αγωγής, άρα ένα τμήμα θα εξακολουθήσει να μην έχει δάσκαλο και θα συνεχίσει να υπάρχει επιπλέον κενό 17 ωρών διδασκαλίας λόγο των εικαστικών, με ότι αυτό συνεπάγεται στην λειτουργία του ολοημέρου κι όχι μόνο.

Σε νέα επικοινωνία με το Υπουργείο πλέον, ενημερωθήκαμε ότι πιθανόν να συμπληρωθούν όλα τα υπόλοιπα κενά, σε επόμενη φάση. Πότε;

Που ήταν λοιπόν η ετοιμότητα του Υπουργείου; Αναρωτήθηκε κάποιος πώς λειτουργεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου εδώ και δύο εβδομάδες; Αναρωτήθηκε κανείς ποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας, στα παιδιά μας αλλά και στους γονείς; Έχουμε ένα σχολείο στο οποίο τέσσερις (4) τάξεις είναι χωρίς δάσκαλο! Έχουμε ένα σχολείο στο οποίο δεν λειτουργεί το ολοήμερο άρα και η πρωινή προσέλευση!

Ποια είναι η ετοιμότητα που είχατε κα. Κεραμέως; Γονείς είναι στα πρόθυρα απόλυσης ή διένεξης με τους εργοδότες τους, σε μια περίοδο που ο εργασιακός ορίζοντας για όλους εμάς τους απλούς πολίτες είναι όχι γκρι αλλά μαύρος! Ποιος νομίζετε ότι πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο; Ποιος νομίζετε ότι τα παίρνει από το σχολείο;

Οι ΓΟΝΕΙΣ κυρία Κεραμέως γιατί έχουμε αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Εσείς ποιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης έχετε;

Ποιος είναι ο προγραμματισμός που κάνατε;

Τα μπουκαλάκια που στείλατε και οι «μάσκες» δεν κάνουν μάθημα στα παιδιά! Ούτε βοηθούν στο να μη χάσουν οι γονείς τις δουλειές τους και να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Και επαναλαμβάνουμε ποιος ήταν ο προγραμματισμός σας, όταν στις 8 Σεπτεμβρίου με το με αρ. πρωτ. 117396/Ε3 (ΑΔΑ: 6ΥΗΚ46ΜΤΛΗ-Π65) έγγραφό σας καλούσατε τους δασκάλους να δηλώσουν, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, την μη προσέλευσή τους στις θέσεις τους λόγο ένταξής τους σε ευπαθείς ομάδες κινδύνου;

Στις 8 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν να είναι ευπαθείς ομάδες; Τον Ιούνιο δεν ήταν; Και τα σχολεία να ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου!

Δημιουργήσατε δηλαδή τελευταία στιγμή πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς νέα κενά!

Με γνώμονα πότε να τα καλύψετε; Όταν μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μπορέσατε να καλύψετε τα ήδη υπάρχοντα;

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Δεν δύναται σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις να μην κάνετε τα αυτονόητα, αυτά τα οποία εσείς προαναγγείλατε και δεσμευθήκατε να υλοποιήσετε!

Ζητούμε άμεση λύση του προβλήματος μας και τις επόμενες χρονιές να γίνει καλύτερος προγραμματισμός με προσλήψεις των εκπαιδευτικών και κάλυψη των εκάστοτε κενών πολύ νωρίτερα.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: