Δ. Ωραιοκάστρου: Ξεκίνησαν τα σεμινάρια πιστοποίησης πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες και τη χρήση Απινιδωτή

Με αυξημένη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες ξεκίνησε το Σάββατο στο 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων (BLS/AED της ERC) για την εκπαίδευση και πιστοποίηση πολιτών του δήμου στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε έκτακτα περιστατικά απειλής της ανθρώπινης ζωής.

Στελέχη από την Εκπαιδευτική Ομάδα Υποστήριξης Ζωής (ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ.) βρέθηκαν χθες το πρωί στις σχολικές εγκαταστάσεις του Λυκείου και παρέδωσαν μαθήματα… ζωής στους συμμετέχοντες, που πιστοποιήθηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τον χειρισμό Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Μια προσπάθεια χρόνων, απέδωσε καρπούς

Γιώργος ΧατζηγεωργίουΥποδιευθυντής 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη και χρήσιμη πρωτοβουλία του Λυκείου Ωραιοκάστρου, που ξεκίνησε -πριν από χρόνια- ως επιμόρφωση των μαθητών στον τομέα της παροχής πρώτων βοηθειών και μετουσιώθηκε σε…πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο ΚΑΡΠΑ στην Ελλάδα!

«Για εμάς αποτελεί μεγάλη επιβράβευση ότι το σχολείο είναι το πρώτο Εκπαιδευτικό Κέντρο πανελληνίως. Είναι μία διαδικασία που εμείς ως σχολείο την ξεκινήσαμε πριν από περίπου 4 χρόνια και ήρθε να ευοδωθεί με τη συνεργασία του Δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, αλλά και της προέδρου της δημοτικής επιτροπής Παιδείας, Λίας Δρόσου» αναφέρει στο Polites Oraiokastrou ο υποδιευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Γιώργος Χατζηγεωργίου, τονίζοντας την ίδια ώρα τη μεγάλη συμβολή στην όλη προσπάθεια, της πρώην διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, Κωνσταντίνας Σαρανταυγά.

«Είναι το πρώτο σεμινάριο το οποίο γίνεται» συνεχίζει ο εκπαιδευτικός, «και σιγά σιγά θα μπουν και τα δικά μας παιδιά της τρίτης Λυκείου που ήρθαν φέτος και δεν έχουν την πιστοποίηση. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να γίνει πιστοποιημένο κέντρο και να έρχονται από όλη την ομάδα.»

«Είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι»

Λία Δρόσουπρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Ωραιοκάστρου

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας, Λία Δρόσου.

«Είμαστε αισιόδοξοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί σήμερα ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλη συμμετοχή και πολύ καλή ομάδα» σημείωσε η κ. Δρόσου και συνέχισε: «Η συνεργασία μας με την Εκπαιδευτική Ομάδα Υποστήριξης Ζωής (ΕΚΠ.Ο.Υ.Ζ.) έχει λάβει σάρκα και οστά, πραγματοποιώντας σήμερα το πρώτο πιστοποιημένο πρόγραμμα bls στο 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου, το οποίο αποτελεί και το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο bls στην Ελλάδα (basic life support)». Ακόμα η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής Παιδείας, ευχαρίστησε τον course organizer Bls AED, Γιώργο Καραγκιόζιδη και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ωραιοκάστρου να προσέλθουν στο σεμινάριο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , , , ,