«Φρένο» στον Δ. Ωραιοκάστρου για τον «Συμπαραστάτη» – Δεκτή η ενδικοφανής προσφυγή της «αν.α.σ.α.»

Στην ακύρωση της εκλογής του Γιώργου Ατματζίδη ως «Συμπαραστάτη» προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Με την υπ’ αρ. 46011/8.10.2020 έγινε δεκτή η Ενδικοφανής Προσφυγή του επικεφαλής της «αν.α.σ.α», Παντελή Σκαρλάτου, κατά της υπ’ αρ. 149/2020 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό: «Επειδή, με την υπ’ αρ. 149/2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου, αποφασίστηκε με πλειοψηφία η επιλογή του κου Ατματζίδη Γεωργίου του Σάββα, ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Ωραιοκάστρου, με μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν και της υπ’ αρ. 1/661/07-01-2020 ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες προβλέπουν τη λήψη απόφασης περί επιλογής του Συμπαραστάτη με «μυστική ψηφοφορία» και όχι με «μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία».

«Από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσαμε την διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης παράνομη και προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα. Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μας δικαιώνει», ανέφερε ο επικεφαλής της αν.α.σ.α, Παντελής Σκαρλάτος τονίζοντας ότι τα μέλη της διοίκησης του δήμου θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν ως μαθητευόμενοι μάγοι στην «καμπούρα» του δήμου και των δημοτών του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα πάντως με πηγές της διοίκησης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, θα προχωρήσει σε άμεση προσφυγή στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 για την άσκηση ελέγχου νομιμότητας και έκδοση αποφάσεων επί των προσφυγών κατά των αποφάσεων του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θεωρώντας ότι η απόφαση αυτή καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του διοικητικού δικαίου.

Την ίδια ώρα, από το στενό περιβάλλον του δημάρχου εκφράζεται έντονα η απορία, πώς η αρμόδια υπηρεσία έπεσε στην «παγίδα» της παρερμηνείας και ελαφρά την καρδία, ακύρωσε μία καθόλα νόμιμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «αν.α.σ.α.» :

Άκυρη η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Ωραιοκάστρου – Δικαίωση της αν.α.σ.α που προσέφυγε στα αρμόδια όργανα

Σε «φιάσκο» κατέληξε η αντιδημοκρατική και εν τέλει παράνομη, όπως αποδεικνύεται, προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου να εκλέξει τον ευνοούμενό της ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Η δήθεν προσπάθεια ψηφιακού εκσυγχρονισμού του δήμου, που ευαγγελιζόταν ο Παντελής Τσακίρης σε πρόσφατο άρθρο του σε εφημερίδα της πόλης, με κορωνίδα τα επιτεύγματα της αντιδημαρχίας Ψηφιακής Πολιτικής, έπεσε στο κενό.

Με την υπ’ αρ. 46011/8.10.2020 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και ελεγκτή νομιμότητας έγινε δεκτή η Ενδικοφανής Προσφυγή του επικεφαλής της αν.α.σ.α, Παντελή Σκαρλάτου κατά της υπ’ αρ. 149/2020 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε την απόφαση της διοίκησης Π. Τσακίρη με αιτιολογικό: «Επειδή, με την υπ’ αρ. 149/2020 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου, αποφασίστηκε με πλειοψηφία η επιλογή του κου Ατμαζίδη Γεωργίου του Σάββα, ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του δήμου Ωραιοκάστρου, με μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν και της υπ’ αρ. 1/661/07-01-2020 ερμηνευτικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες προβλέπουν τη λήψη απόφασης περί επιλογής του Συμπαραστάτη με «μυστική ψηφοφορία» και όχι με «μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία»».

«Από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσαμε την διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης παράνομη και προσφύγαμε στα αρμόδια όργανα. Η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μας δικαιώνει», ανέφερε ο επικεφαλής της αν.α.σ.α, Παντελής Σκαρλάτος τονίζοντας ότι τα μέλη της διοίκησης του δήμου θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν ως μαθητευόμενοι μάγοι στην «καμπούρα» του δήμου και των δημοτών του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Σκαρλάτος τόνισε ότι «ο έλεγχος τήρησης της νομιμότητας των πράξεων της διοικούσας αρχής και του δημοτικού συμβουλίου είναι στις προτεραιότητες της παράταξής μας. Πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον των συνδημοτών μας και για αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

==========

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,