«Άδειασμα» του Γρ. Εδιρνέλη σε διοίκηση και ΔΗΚΕΩ για κλειστές δομές και εργαζόμενους

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του προέδρου της ΔΗΚΕΩ, Αναστάσιου Πανιώρη, σχετικά με το κλείσιμο των κοινωνικών δομών της Δημοτικής Επιχείρησης βρήκε … «τοίχο» στο όνομα «Γρηγόρης Εδιρνέλης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να εγκρίνει ή όχι οποιαδήποτε αναστολή λειτουργίας κοινωνικών δομών της ΔΗΚΕΩ, υποστήριξε στην εισήγησή του ο κ. Πανιώρης, προκαλώντας στην αρχή την απορία της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια τις νομικές γνώσεις του επικεφαλής της «Αλληλεγγύης Ανατροπής».

«Ποιος φαεινός εγκέφαλος σας τα είπε αυτά;» είπε ο κ. Εδιρνέλης, για να καταλήξει στο τέλος του ΔΣ (τηλεδιάσκεψη), πως ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται έως τώρα η διοίκηση το κλείσιμο των δομών και τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 11 εργαζομένων, δείχνει έλλειψη σοβαρότητας.

Χωρισμένο στα δύο το θέμα «κλειστές δομές – εργαζόμενοι»

Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, το θέμα «κλείσιμο δομών & εργαζόμενοι» έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η ίδια η διοίκηση και όχι η αντιπολίτευση. Όμως το διαχώρισε στα δύο: α) στη μη αρμοδιότητα του ΔΣ στις αποφάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης και β) στην απόφαση για έγκριση η μη, της μη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων από τη ΔΗΚΕΩ.

Γρηγόρης Εδιρνέλης – “Αλληλεγγύη – Ανατροπή”

Πολύ πιθανόν, όπως επιδέξια άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του ο κ. Εδιρνέλης, αν περνούσε το πρώτο θέμα, να άνοιγε ο δρόμος για τον «σοβαρό λόγο» που απαιτεί η νομοθεσία σχετικά με τη μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων, γενικά.

«Απόρησα όταν είδα τα δύο θέματα» ανέφερε στο Polites Oraiokastrou ο δημοτικός σύμβουλος και συνέχισε: « Ήταν νομικά αστήρικτα και αβάσιμα. Ο εισηγητής και πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ, με ύφος πάρα πολύ περισπούδαστο, διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι το θέμα δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο αν θα πρέπει να εγκρίνει το κλείσιμο των δομών ή όχι, τονίζοντας ότι είναι απόφαση μόνο του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΩ.»

Γρηγόρης Εδιρνέλης, Παντελής Σκαρλάτος, Ανέστης Πολυχρονίδης και Άγγελος Θεμελής, επέμεναν πως το θέμα είναι ενιαίο. Όμως η πρόεδρος του ΔΣ, Λία Δρόσου, παρέμενε αμετακίνητη στη θέση της. Είναι δύο διαφορετικά θέματα.

Ο … «φόβος» της Αποκεντρωμένης φύλαξε τα «έρημα»

«Όταν μεσούσης της περιόδου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να κλείσει Κοινωνικές Δομές, αυτόματα μεταβάλλεται ο προϋπολογισμός, μεταβάλλεται η πραγματική κατάσταση λειτουργίας της ΔΗΚΕΩ, οπότε πρέπει κανονικά, σύμφωνα με τον νόμο, να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο» σημείωσε ο κ. Εδιρνέλης, τονίζοντας με νόημα ότι μία απόφαση διαχωρισμού ΔΗΚΕΩ από το ΔΣ σε αυτό το θέμα, θα σταματούσε στην Αποκεντρωμένη.

«Αποτράπηκε πραγματικά ένα μεγάλο ατόπημα» συνέχισε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή».

«Κατάλαβαν τι πήγαν να κάνουν και αμέσως πραγματικά το απέσυραν όπως απέσυραν και το δεύτερο θέμα που αφορούσε τις εργαζόμενες. Δηλαδή θα φτάναμε σε ένα παράδοξο πράγμα: Αν γινόταν δεκτή η άποψη του κ. Πανιώρη ότι δεν αφορά το ΔΣ το θέμα του κλεισίματος των Παιδικών Σταθμών και του ΚΔΑΠ και περνούσαμε στο δεύτερο θέμα που αφορούσε την τύχη των συμβάσεων των εργαζομένων και δεν περνούσε, θα είχαμε κλειστές δομές και 11 εργαζόμενους που θα έπρεπε να τους διαχειριστεί η διοίκηση.»

«Είδαν λοιπόν, ότι έρχεται μία καταιγίδα, η οποία θα ήταν εις βάρος της διοίκησης και αποφάσισαν να αποσύρουν και να αναβάλουν τα θέματα.»

Ο κος Εδιρνέλης υπογράμμισε ακόμα ότι κάνουν λάθη «δεν εφαρμόζεται σωστά η νομοθεσία. Έχουν προβλήματα στις εισηγήσεις τους.»

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,